1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
PersoonElektrik Andrei Voropajevi tööpäevad on lumetormi järel pikad

Elektrik Andrei Voropajevi tööpäevad on lumetormi järel pikad

Andrei Voropajev on 20 aastat elektrikuna töötanud, kuid talle ei meenu tööalaselt tänavusega sarnast rasket talve. Elektrikud töötavad seitse päeva nädalas ja 12-16 tundi päevas.

Andrei töötab Connecto Raplamaa osakonnas elektriku-töörühmajuhina. Tema töö jaguneb laias laastus kolmeks: uute elektriliitumiste ehitamine, olemasolevate liinide plaaniline hooldamine-renoveerimine ja rikete kõrvaldamine. Novembris maha sadanud paks ja raske lumi on tekitanud olukorra, kus peamiselt tuleb tegeleda lumest tekkinud probleemide kõrvaldamisega. „Ühte teed, kaks tükki tuleb juurde,” tõdeb Andrei.
Lumetorm puudutas eriti raskelt just Raplamaad ja see on siinsed elektrikud eriti tugeva pinge alla pannud, et majapidamistele elektriühendus tagada.
„Juhtmed lähevad pooleks,” selgitab Andrei, miks viimastel nädalatel majapidamised elektrita on jäänud. See juhtub liinile kogunenud lume raskuse ja külmaga kokku tõmbava juhtme koosmõjus. Kõikide liinide lumest puhastamine oleks mõeldamatult suur töö. „Tuleb oodata, et läheks sulaks ära, ja kuidagi lihtsalt üle elada,” tõdeb ta.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Raivo
15. dets. 2023 23:30

Taielik jamajutt. Aastaid lund sadanud pole midagi sellist olnud. Ja ainult üks osa on koguaeg elektrita. Elektrilevil on hooldamata ja vanad liinid. Teistel pakkujatel pole mitte kordagi katkestusi olnud. Taielik nali! 2023 ja te raagite lumest liinil! Raha korjate kull kahekaega aga teenuse kvaliteet on mega lappes!

Nõukogude kultuur
18. dets. 2023 14:11
Vasta  Raivo

Ja Raivo, kes oled sina, et professionaali seisukohti jamajutuks tituleerida?

Kõik uudised
Kuulutused