-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
KrimiPäästeteated

Päästeteated

Lääne päästekeskus

Raske lumi langetab puid
Möödunud nädala jooksul on päästjad käinud korduvalt lume raskuse tõttu teedele kukkunud puid eemaldamas. 6. detsembril sõitsid Kehtna vallas Põllu külas ja Ellamaa külas autod teele kukkunud puudele otsa. Sõiduautod said mõlemal puhul kahjustada, inimesed pääsesid õnneks vigastusteta. Rapla vallas Pirgu külas kukkus maha kõrgepingeliin.
7. detsembril eemaldasid päästjad lume raskuse tõttu teedele kukkunud puid kolmel korral. Elektriliinidele kukkunud puid eemaldati Saarepõllu külas ja Salutaguse külas. Palamulla külas sai sõiduauto vigastada teele kukkunud kasepuu tõttu.
Nädalavahetusel eemaldasid päästjad teele kukkunud puid Ridakülas, Hiie külas ja Raka külas. Kuimetsa külas oli puu teele kukkunud ning sellele otsa sõitnud sõiduk vigastas peeglit. Esmaspäeval käisid päästjad viiel korral raske lume tõttu teele vajunud puid eemaldamas.
Päästjad on sel talvel lume tõttu maha kukkunud puude või elektriliinide tõttu saanud üksjagu väljakutseid ning paluvad liiklemisel olla hetkel eriti ettevaatlikud. Teede ääred on lume raskuse all lookas puid täis ja need võivad murduda, tekitades keerulisi olukordi liikluses.

Küünaldest süttis kelder
7. detsembril kell 11.03 teatati häirekeskusele tulekahjust Rapla vallas Kuusiku alevikus. Rohelisel teel asuval kinnistul oli põlema süttinud maapealne kelder, mis omakorda ühenduses garaažiga. Päästjad asusid kohe kustutama ning suutsid tulekahjule piiri panna kell 12. Tulekahju likvideeriti kell 12.27. Tulekahju tekkis keldrisse pandud põlevatest küünaldest. Inimesed ega kõrvalasuvad hooned viga ei saanud.

Lauknal põles korteri lagi
7. detsembril kell 23.19 teatati häirekeskusele, et Märjamaa vallas Laukna külas on põlema süttinud korter. Kolmanda korruse bullerjaniga köetavas korteris oli leek laepaneelide ja korstna vahele läinud ning näha oli põlemist ka korstnalõõris. Päästjad asusid tulekahju kustutamiseks avama konstruktsioone ning tulekahju levikule pandi piir kell 23.52. Lõplikult kustutati tulekahju kell 00.27. Põleng sai alguse tõenäoliselt nõuetele mittevastavast küttekoldest, kus kütmise tõttu süttisid korstna vahelae lähedal kinni ehitatud osas tolm, vill ja saepuru. Lisaks puudusid elamises töökorras suitsu- ja vingugaasiandurid.

Sõiduauto põles
8. detsembril kell 18.30 teatati häirekeskusele, et Rapla vallas Kasvandu külas põleb sõiduauto. Tee ääres seisnud sõidukil põles esiosa lahtise leegiga ning kohal olnud inimesed proovisid käsikustutitega leeke summutada. Paraku olid leegid liiga tugevad. Päästjad likvideerisid auto mootoriruumi põlengu kell 19.35.

Koer jäi autosse kinni
9. detsembril kell 20.41 paluti päästjaid appi Märjamaa alevis Kasti teel peremehele, kelle koer oli autos ja uksed õnnetul kombel lukku läinud. Kuna juhiaken oli praokil, said päästjad abivahendeid kasutades ukse lahti ning koer pääses peremehe juurde.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare