-1.2 C
Rapla
Kolmapäev, 21 veebr. 2024
ArvamusRootsi koht on NATO-s

Rootsi koht on NATO-s

Venemaa sissetung Ukrainasse ja konflikt Iisraelis ning selle lähiümbruses on omaette kategoorias, aga lisaks neile on olulise välispoliitilise teemana üleval ka Rootsi liitumine NATO-ga. Juba Soome liitumine tänavu aprillis oli suur samm Läänemere turvalisuse suunas, kuid Rootsi liitumine oleks just kui kirss tordil.
Maakonnalehe ajakirjanikuna ei avane just tihti võimalust arutleda suurtel välispoliitilistel teemadel. Esmaspäeval, 11. detsembril viibis Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis George P. Kent visiidil Kohilas ning siis mul see võimalus avanes. Olen Rootsi liitumise protsessi alliansiga jälginud tähelepanelikult algusest peale. Me kõik teame, kui oluline saab see samm olema Läänemere piirkonnale laiemalt ning spetsiifiliselt ka Eesti turvalisusele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused