1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
UudisedEesti rokiraamatute võlu ja valu

Eesti rokiraamatute võlu ja valu

Konstantin Kuningas

Ivo Linna on maailma kõige siiram inimene (jagab esikohta Paul McCartneyga). Madis Jürgen kirjutab kõige vahvamaid lugusid. Jürgeni raamat “Rock Hotel. Viimane mäng” (Helios) peaks olema korvi kohale antud sööduga pealtpanek.

Plaanisin “Viimasest mängust” muljetamist alustada ühe vägeva mahakirjutusega peatükist “Grand Hoteli” kohta. “Grand Hotel” on ilmselt kõige imelikum ja huvitavam Rock Hoteli laul. Aastatel 1986–1987 esines Rock Hoteliga puhkpillikvartett. Laulu muusika autor Margus Kappel kerkis esile progelises Rujas, mängis Kustas Kikerpuu, Lembit Saarsalu ja Arvo Pilliroo jatsuansamblites.
1987. aastal kino Sõprus fuajees filmitud video ja Priit Aimla sõnad (“lokaalis on ukse ees kett / sest kraanis ei ole veel vett”) tögavad perestroika abil riiki, hotelli, kus kõik on näiline, maalitud tapeet jne. Eesti laulusõnade andmebaasis Sasslantises “Grand Hotel” Rock Hoteli 42 kõige populaarsema laulu tekstide sekka ei mahu. Videot ETV mahukast netiarhiivist ei leia.
Võib-olla see pole “Grand Hoteliga” seotud, aga Iff ja Harry Kõrvits hakkasid 1972. aastal Virus täiskohaga tööle. Heigo Mirka ja Andres Põldroo käisid ka vahel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused