22.7 C
Rapla
Reede, 26 juuli 2024
SportRaplamaa spordisõbralikuma õpetaja tiitli pälvis Jaak Liivandi

Raplamaa spordisõbralikuma õpetaja tiitli pälvis Jaak Liivandi

Tänavu kuulutati Rapla maakonna spordisõbralikumaks õpetajaks Jaak Liivandi, kes töötab kehalise kasvatuse õpetajana Rapla Kesklinna koolis.

Tunnustuse sai Liivandi kätte neljapäeval, 14. detsembril Rapla kultuurikeskuses, kui tunnustati edukamaid koolisportlasi.

Igal aastal tunnustab Rapla Maakonna Spordiliit ühte kehalise kasvatuse õpetajat. 2022. aastal nimetati spordisõbralikumaks õpetajaks Jüri Pritšin, nüüd oli Jaak Liivandi kord. Ta on vägagi kogenud pedagoog. Esimest korda asus ta kehalise kasvatuse õpetajana tööle aastal 1979 toonases Rapla keskkoolis. Pärast viit aastat õpetajaametis asus ta tööle Rapla spordikooli ja uuesti hakkas kehalise kasvatuse õpetajaks aastal 2004 Rapla ühisgümnaasiumis, millest tänaseks on saanud Rapla Kesklinna kool.
Kehalise kasvatuse õpetaja töö on jätkuvalt nõudlik ning nõuab õpetamise kõrval ka laste kasvatamist. Nii näiteks on igati päevakohane küsimus, kuidas kehalise tunniks riietuda. Liivandi tõi välja, et seda on tulnud õpilastele korduvalt selgitada, sest need, kes trennis ei käi, kipuvad tundi tulema vabaajariiete ja -jalanõudega. Siis tulebki selgitada, mida füüsilist pingutust nõudvas tunnis tuleks selga panna.
Veel tuleb kehalise kasvatuse õpetajal tähelepanelikult jälgida, et õpilased endale liiga ei teeks. Väiksemaid vigastusi tuleb ikka ette ja nendega tuleb toime kooliõde. Vahel juhtub ka suuremaid õnnetusi ning siis ei tohi õpetaja endast välja minna. Liivandi tõi näite, et paar aastat tagasi murdis üks poiss tunnis pallimängu käigus kahest kohast jalaluu. Tuli kiiresti reageerida ja kiirabi kutsuda.
Jaak Liivandi on õpetajana hinnatud selle poolest, et ta suudab jääda alati rahulikuks. “Ega kärkimine midagi ei aita,” ütles ta ise. Spordisõbralikuma õpetaja tunnustuse kohta ütles ta, et seda oli tore saada, kuid küsimus tekkis, miks tuli see talle just nüüd. “Olen terve elu olnud selline, nagu ma olen,” sõnas ta.
14. detsembril toimunud pidulikul tseremoonial olid kohal maakonna parimad koolisportlased ja nende treenerid. Neid tunnustasid spordiliidu tegevjuht Janar Soo ja koolispordi eest vastutav Laine Rokk. Kui vaadata aastale tagasi, avaldavad noorte tulemused tõesti muljet. Eesti ja isegi maailmameistrivõistluste medalikohti oma vanuseklassides loeti ette korduvalt. Spordialade lõikes varieerusid tublid tulemused korv- ja jalgpallist kuni sumomaadluse ja võimlemiseni. Uuematest spordialadest pälvisid tunnustust ka näiteks edukad kettagolfi mängijad.
Tublimate koolisportlaste ja nende treenerite nimed ning tulemused avaldasime Raplamaa Sõnumite 13. detsembril ilmunud numbris. Rapla kultuurikeskuses toimunud tseremoonial said koolisportlased ja nende treenerid tunnustuseks karika ja medali. Jaak Liivandile anti lisaks karikale tänukiri.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Marelle Karu
19. dets. 2023 14:13

Tiitel õige mehe käes! Supertreener igas mõttes. Palju õnne!