3.7 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
SisuturundusHageri aastalõpukontserdil saab tunda põnevust ja kirge

Hageri aastalõpukontserdil saab tunda põnevust ja kirge

Sisuturundus

29. detsembril toimub Hageris aastalõpukontsert, kus esmakordselt tuuakse rahvamaja lavale suur tiibklaver. Lavale astub Oliver Kuusik, keda saadab klaveril Margus Kappel. Oodata on nii mitmekesist, põnevat kui ka kirglikku repertuaari.

◆ Millal sai alguse sinu koostöö Margus Kappeliga?
Oliver Kuusik: Kuigi oleme Margusega olnud aastate jooksul koos laval mitme erineva projekti raames, hakkasime päris kahekesi kontserte andma alles käesoleva aasta suvest. Seega on tegu noore ja ambitsioonika kooslusega. Samas need mõned kontserdid, mida oleme siiani oma muude tegemiste kõrvalt anda jõudnud, on saanud publikult ääretult sooja vastukaja – seega plaanime oma koostööd kindlasti jätkata.

◆ Kas meenub mõni huvitav seik, mis teil ühiselt juhtunud on?
Meenub üks ammune kontsert Marguse ja Jassi Zahharoviga Urvaste kirikus, kus torm oli just elektri ära võtnud, meil oli aga kaasas vaid elektriklaver. Pärast põgusat kriisikoosolekut tõi üks asjalik külamees kuuri alt elektrigeneraatori, kallas kütust täis ja pani pika juhtmega õue tuksuma. Pill sai elu sisse ning tegime kena kontserdi.

◆ Kas detsember on sul eriliselt tihe kontsertide periood võrreldes muu ajaga?
Detsember on enamikule muusikutele teadagi tihe periood ning ka mina ei ole selles suhtes mingi erand. Kui lõpuks jõululaua taha saad, siis on tunne, et see kuu on kestnud terve igaviku. Mina isiklikult jõululaupäeva ja vana-aasta õhtu vahelisel nädalal endale tööd võtta ei armasta. See on aeg perele ja sõpradele. Hageri kontsert ongi selles suhtes eriline, sest saan olla laval koos oma hea sõbraga.

◆ Millised palad tulevad Hageris aastalõpukontserdil esitusele?
Klassikalises muusikas tuleb seoses häälespetsiifikaga vahel ikka veidi nuputada, kuidas tunni jagu kava kokku panna, aga Margusega kava tehes on lood just vastupidi – tuleb alati otsustada, mida kavast välja jätta, et kontsert kordi pikemaks ei veniks. Meil on palju ühist maitset ja laule, mida esitada sooviks. Kavas kõlab eelkõige eestikeelne repertuaar meie hitimeistritelt nagu Alender, Rannap, Ehala, Podelski jne. Kindlasti teeme kummarduse ka Georg Otsale, Mario Lanzale, Nino Rotale ja Marino Marinile.

◆ Mida võib üldse Hageri kontserdist oodata?
Oodata on tundelist kava enamikule hästi tuntud lauludega, kust muidu maheda muusika kõrval ei puudu ehk vahel ka ooperitenorile omane kirg ja mõni kõrgem noot.

◆ Kes on sinu enda lemmikhelilooja, kelle muusikat on lust esitada?
Kuigi maailmas on meeletult ilusat muusikat, teete mulle sellele küsimusele vastamise selle esinemise kontekstis ääretult lihtsaks. Alati, kui mul õnnestub laulda koos laulu autoriga enda üht lemmiklugu (H. Runneli sõnadele) “Ei mullast”, ei vaja ma sel hetkel enam midagi muud. Kindlasti tuleb see lugu ka Hageris esitusele.

◆ Natukene jõuludest. Sinu abikaasa on prantslane. Kas teie jõuluaeg erineb kuidagi traditsioonilisest Eesti jõuluajast?
Tavatsen ikka naljatades öelda, et mu abikaasa on rohkem juba eestlane, kellel on veel vaevumärgatav prantsuse aktsent. Meie kodu on Eesti, kus me oma kahe lapsega iga päev toimetame. Tõsi, jõulunädala oleme juba aastakümne veetnud Pariisis, et saaksime ka oma sealse pere ja sõpradega koos olla. See on juba kujunenud traditsiooniks. Ka jõululaua kokkupanemine on seal meie teha – seega olen prantsuse köögi finessidega hästi kursis. Näiteks prantslaste jaoks on austrid ja kastanid kindel jõulutoit. Kuigi eestlased arvavad sageli, et verivorst on pigem meie laiuskraadi jõuluroog, on meil, mida sealsetelt kohalikelt boudain’i (verivorst pr keeles) meistritelt õppida.

◆ Nimeta kolm põhjust, miks peaks kindlasti Hagerisse kontserdile tulema?
Mitmekesine repertuaar, põnev kooslus ja Kappeli uued prillid.

◆ Millised on sinu mõtted uueks aastaks? Kas tuleb aasta nagu iga teine või on midagi erilist plaanis?
Minu jaoks ongi elu ise juba pidevalt põnev ja eriline. Kui tekibki järgmiseks aastaks mingi salasoov, siis riputan selle kindlasti vargsi kuuse külge. Seal juba ripub nii mõndagi – ehk ka midagi sellist, millest ka teie varsti kuulete.

◆ Palun anna kolm soovi Raplamaa inimestele aasta lõpuks.
Et oleks külma lund, jätkuks sooja südant ja sära silma.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare