0.5 C
Rapla
Esmaspäev, 26 veebr. 2024
UudisedMiks on Rail Balticu viaduktid valgustamata?

Miks on Rail Balticu viaduktid valgustamata?

Viimase aastaga on Alu külje all ning Põlma teeristis valminud viaduktid, mille alt hakkab tulevikus kulgema Rail Balticu raudtee. Koos nende valmimisega on kerkinud küsimus, miks ei ole neile paigaldatud valgustust.
Eriti terav on see küsimus praegusel ajal, kui päevavalgust jätkub vaid mõneks tunniks. Kuigi praegu ei ole viaduktidel valgustust, pole välistatud, et tulevikus see siiski rajatakse. Rail Baltic Estonia rajatiste peaprojektijuht Martin Taal selgitas, et reeglina ongi viaduktid valgustamata, kui just tee, mida nad ületavad, ei ole valgustatud.
“Kuna Alu-Varbola tee ega Kehtna-Põlma tee ei ole kumbki valgustatud, pole ka kõnealused viaduktid valgustatud,” sõnas Taal. Ta lisas, et kui vajadus valgustuse järele tekib, on selle paigaldamisele projekteerimise käigus mõeldud. “Viaduktide betoonkeha sisse on paigaldatud kaablikõrid, et hiljem oleks võimalik valgustuskaablid paigaldada rajatisi kahjustamata, kui selleks vajadus tekib,” lausus Taal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused