-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 26 veebr. 2024
UudisedPRIA püüab suurema osa otsetoetusi aasta lõpuks välja maksta

PRIA püüab suurema osa otsetoetusi aasta lõpuks välja maksta

Detsembri keskpaigas sai 2715 põllumeest PRIA-lt teate, et otsetoetuste otsuste tegemise tähtaega on pikendatud ja aasta lõpuks loodetud toetus võib nendeni jõuda alles uuel aastal.

Põllumajandusettevõtete jaoks oli uudis ebameeldiv, sest oma eelarve planeerimisel on arvestatud toetusega veel selle aasta sees. Möödunud nädalal kinnitas Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA), et teeb intensiivselt tööd selle nimel, et suurem osa toetusi saaks siiski aasta lõpuks välja makstud.
„2023. aasta otsetoetustele kehtivad uue programmperioodi nõuded. Toetuste ning nõuete täitmist tuleb hinnata ja tulemused fikseerida lähtuvalt uutest reeglitest, mida uuel programmperioodil on varasemaga võrreldes oluliselt rohkem ja toetused ning tingimuslikkuse nõuded omavahel suuremas seoses. Näiteks 5% valimi põhjal tehtavate kontrollide asemel tuleb uuel perioodil kontrollida 100% taotlusalustest põldudest,” selgitas tekkinud olukorda PRIA kommunikatsiooniekspert Õnne Allaje-Kukk.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ruts.
29. dets. 2023 15:18

Oleme VALITSUSELE väga tänulikud, et TEIE meie euroliidu põllumajandustoetustest lahutasitete kohemaid oma RIIGIEELARVESSE 20% euroliidutoetustest tulumaksunimeliselt. Sügav kummardus Teile oma kauka täitmise eest!

Kõik uudised
Kuulutused