1.1 C
Rapla
Esmaspäev, 26 veebr. 2024
UudisedSikeldi viaduktil kimbutab ohtlik libedus

Sikeldi viaduktil kimbutab ohtlik libedus

Värskelt Rapla valla kätte läinud Sikeldi viaduktil on probleeme libedusega. Valla majandusosakond tegeleb probleemi lahendamisega.

Möödunud nädal algas eriti libedate oludega kõikidel teedel. Rail Balticu trassil hiljuti valminud Sikeldi viadukt oli aga sedavõrd libe, et nii mõnigi sõiduk ei saanud seda ületada. Üks bussireisija kirjeldas, kuidas buss viadukti ületada püüdis, kuid lõpuks ümbersõidu kasuks otsustas. Proovisime Raplamaa Sõnumite autoga samuti viadukti ületada ning tõdesime ka, et kulgemine oli ohtlikult libe. Libedust võimendas asjaolu, et võrreldes näiteks Põlma viaduktiga on see märksa järsem.

Rail Baltic Estonia OÜ rajatiste peaprojektijuht Martin Taal selgitas, et viadukti teehooldus ja selle taseme määramine on teeomaniku kohustused. „Seda, kas ja kuidas on teehooldust tehtud, ei saa meie kommenteerida, sest meie seda ei korralda ning ei pea ka tegelikult kursis olema, mis toiminguid seal täpsemalt teostatakse,” lisas Taal.
Rapla abivallavanem Rain Terras ütles, et Sikeldi viadukt anti vallale üle kuu aega tagasi. „Tavaliselt valla teedel n-ö automaatset libedustõrjet ei tehta nii, nagu riigi suurematel maanteedel tehakse. Valla teed on reeglina väiksema sõidukoormusega. Selle objekti puhul tuleb tuua sisse erand, nii nagu seda on ka vallale kuuluva Tallinna maantee lõigu puhul Raplas,” ütles Terras.
Ta lisas, et liiklustingimused peavad tagama mõistliku ohutuse ja viaduktid on suuremad ohuallikad sellel liiklejatele. „Samuti peab ühistransport saama teha ekstreemsete ilmastikuolude välisel ajal oma tööd ettenähtud marsruutidel,” kinnitas Terras.
Piirkonnas liiklejatele teeb viadukti ohutu ületamine eriti muret peagi ees ootava Alu viadukti ehituse valguses, mis justkui suunaks aina rohkem liiklust Sikeldi viaduktile. „Meile teadaolevalt Alu viadukti ehitusega enne kevadet ei alustata ja seega liikluskorraldus muutuma ei peaks. Samuti ei suleta meile teadaolevalt Alu viadukti ehituse ajal Rapla-Varbola maanteed, vaid rajatakse ajutine ümbersõidutee viadukti kõrvalt,” kommenteeris seda Martin Taal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused