-1.2 C
Rapla
Kolmapäev, 21 veebr. 2024
UudisedSotsiaalkindlustusamet kontrollis maakonna lastehoidusid

Sotsiaalkindlustusamet kontrollis maakonna lastehoidusid

Sotsiaalkindlustusamet tegi Raplamaal järelevalvet kolme lastehoiu üle, puudusi leiti vaid ühes.

Sotsiaalkindlustusamet (SKA) teeb lastehoidude üle jooksvat järelevalvet. Lõppeva aasta üks fookusteemadest on olnud laiaulatuslik lastehoidude järelevalve koostöös Päästeametiga. „Lõppeval aastal kontrollisime 111 lapsehoiuteenust osutavat asutust ning tuvastasime neis 245 rikkumist. Vaid 23 kontrollitud hoius olid täidetud seadusega kehtestatud nõuded ja tegevusloa tingimused,” ütles Sotsiaalkindlustusameti järelevalve juhtivspetsialist Aasa Harjak.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
vaatleja
28. dets. 2023 11:53

Lastega tegelevatele õpetajatele on suured nõudmised, kuid lastehoius mitte. Esineb olukordi, kus lapsed omapead ja nn. õpetaja toimetab oma majapidamisega jne. Nendega ei tegeleta. Kas on ikka võrdsed nõudmised või mitte? Lastehoiupidaja on ju tööl ja talle makstakse selle eest, kuid tööaja varastamine laste arvelt pole eetiline. Muidugi saab ju kaks kärbest ühe hoobiga: lapsed nn. hoitud ja kodused tööd ka tehtud. Ma ei ole kade, kuid ei pea seda õigeks.

Kõik uudised
Kuulutused