0.5 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
UudisedUuest aastast tõuseb vanaduspensionäride maksuvaba tulu

Uuest aastast tõuseb vanaduspensionäride maksuvaba tulu

Kuigi 1. jaanuarist tõuseb käibemaksumäär 2 protsendi võrra ehk 22 protsendini (seni 20%) ja kasvab kange alkoholi ja sigarettide aktsiisimäär, on ka meeldivamaid maksumuudatusi, sest tõuseb vanaduspensionäride maksuvaba tulu.

“Vanaduspensioniealiste inimeste maksuvaba tulu tõuseb koos keskmise pensioniga 72 euro võrra – 2024. aastal on vanaduspensioni ikka jõudnud inimeste maksuvaba tulu 776 eurot kuus ehk 9312 eurot aastas. 2023. aastal oli 704 eurot kuus ja 8448 eurot aastas,” selgitas Maksu- ja Tolliameti meediasuhete spetsialist maksude alal Kertu Laadoga. Ta lisas, et suuremat maksuvaba tulu saavad kohe aasta algusest kasutama hakata ka kõik 2024. aastal vanaduspensioni ikka jõudvad inimesed.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Ruts.
29. dets. 2023 14:52

Oleme väga tänulikud enamlastele ja VALITSUSELE , vaatamata sellele, et PRIA lahutab euroliidu põllumajandustoetustest FIE-delt kohe tulumaksu- 20%, pealeselle 20% käibemaksu, kui ta pole käibemaksukohuslane, s. t. liiga väike potipöllumees. PALJUKEST nüüd maamatsile järgi jääb? Niikui Moskvas kooritakse alamaid, nii´ka siinmail!

Kõik uudised
Kuulutused