14.7 C
Rapla
Kolmapäev, 1 mai 2024
UudisedValdade ilutulestik jääbki minevikku

Valdade ilutulestik jääbki minevikku

Möödunud aasta oli esimene, kui ükski Raplamaa omavalitsus oma raha eest aastavahetuse ilutulestikku ei korraldanud. Tollal põhjendati seda keerulise majandusolukorra ja sooviga Ukrainast saabunud põgenikke mitte liigselt häirida.

Samas jäi õhku võimalus, et otsus puudutab vaid üht aastat ja kuulatakse ära ka elanike tagasiside. Kohila vallavanem Allar Haljasorg ütles, et elanike reaktsioonid ilutulestiku ärajätmisele jagunesid pooleks. „On neid, kes seda väga ootavad, ja on neid, kes seda ei soovi,” rääkis ta. Selline reaktsioon oli mõneti ka oodatav. Kohila vallavalitsuse seisukoht on, et avaliku raha eest ilutulestikku ei tehta. Vallavanem tervitab elanikke tavapärasel ajal kell 00.30 piduliku uusaastatervitusega. Meeleolu loovad lõkkeasemed. Haljasorg lisas, et elanikke nad piirama ei hakka ilutulestiku laskmisel, eeldusel, et kõikidest ohutusnõuetest kinni peetakse.
Maakonna uhkeima ilutulestiku korraldas aastaid Rapla vald oma keskväljakul. „Rapla linnas on traditsiooniks 2018. aasta lõpust, mil Eestis kõik maakonnakeskused pidasid juubeliaasta lõpupidu, korraldada keskväljakul ühine uue aasta vastuvõtmine. Esineb ansambel ja kuni möödunud aastani korraldasime valla poolt ka ilutulestiku,” ütles abivallavanem Rain Terras.
Möödunud aastal tehtud otsus ilutulestik ära jätta kehtib ka tänavu. „Küll aga on kõik oodatud keskväljakule hiljemalt kell 23.30, kui alustab mängimist ansambel. Vahepeal vaatame ekraanilt presidendi tervituse ära ja uue aasta saabudes ansambel jätkab,” kirjeldas Terras.
Raplas on läbi aastate mõlgutatud mõtteid ilutulestik valgusetendusega asendada. Terras ütles, et seda võimalust kaaluti ka eelmisel aastal, kuid see on praegu kõrvale jäänud. „Vaatame tulevikus,” lisas ta.
Märjamaa ja Kehtna vald pole ka varem ise oma ilutulestikku korraldanud.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Renee
28. dets. 2023 10:19

Väga nõme on see igal juhul! Loodame, et ehk kunagi saavad taas võimule inimesed, kes suudavad hoida traditsioone au sees, mitte ei lase väikese, aga väga hääleka seltskonna hüsteeriatest ennast nii lihtsalt mõjutada!!

Ruts.
29. dets. 2023 15:07
Vasta  Renee

Kaasaja enamlaste lipukiri on sama, niikui sajand tagasi: Ülemaailmsed internatsionaalid ühinegem ! Sirp lõikab, vasar lööb. Töölis- ja talurahvas ühtigem, siis saab meid palju?. EKP-Eesti Liberaalne Demokraatlik Partei- REF. Võtab sõnatuks, kuhu on Eesti langenud!