-0.1 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
UudisedAastavahetus kulges rahulikult

Aastavahetus kulges rahulikult

Päästeameti ja Raplamaa haigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) vaatest kulges aastavahetus võrdlemisi rahulikult. Päästeamet sai küll väljakutseid ning EMO-sse pöördus päevas umbes 20 inimest, kuid suuri ega erakordseid õnnetusi aset ei leidnud.

Esmaspäeval, 1. jaanuaril teatati häirekeskusele, et Kehtna vallas Põllu külas on põlema süttinud sõiduauto summuti. Põlengu tekitas auto summutisse lekkinud õli. Teine väljakutse oli päästeametil samuti 1. jaanuaril, kui Kuku külas sõitis auto teelt välja ja jäi kallaku peale pidama. Päästjad toestasid sõiduki ning aitasid inimesed autost välja. Õnneks ei laekunud päästeametile ühtegi teadet, kus oleks probleemid alguse saanud ilutulestikust.

SA Raplamaa Haigla ravijuht Marit Märk ütles, et haigla EMO-s möödus aastavahetus tavapäraselt ja üldjoontes rahulikult. EMO vastutav arst dr Pille Ambur lisas, et kui võtta ette terve pikk nädalavahetus 29. detsembrist kuni 1. jaanuarini, siis midagi eriskummalist sel ajal aset ei leidnud. Toimusid tavapärased pöördumised ning iga päev oli neid umbes kakskümmend. Üksikud patsiendid tuli võtta ka haiglasse, sest neil tuvastati gripp või Covid-19. Traumadega EMO poole ei pöördutud ning samuti ei tulnud arstidel tegeleda ühegi probleemiga, mis oleks tulenenud ilutulestiku valesti kasutamisest.
“Seekord olid EMO-s ainult tavapärased pöördumised,” sõnas Ambur.
Ka politsei jaoks möödus aastavahetus rahulikult. „Raplamaal möödus aastavahetus politsei jaoks õnneks tõsisemate juhtumiteta, kuigi väljakutseid oli võrreldes tavapäraste päevadega mõnevõrra rohkem. Väljakutsed olid peamiselt seotud lähisuhtevägivalla ja joobes inimestega. Kahe lähisuhtevägivalla juhtumi puhul alustasime kriminaalmenetlust,” võttis aastavahetuse kokku Kesk-Eesti politseijaoskonna patrullijuht Alar Smirnov.
“Liikluses õnneks keegi vigastada ei saanud. Politsei oli väljas täiendatud jõududega ja kontrollisime mitmel pool autojuhtide kainust. Spetsiaalseid kontrollreide korraldasime nii 30. detsembril kui ka 31. detsembri õhtul ja öösel. Kokku kontrollisime reidide käigus Raplamaal ligi 100 autojuhti, kellest üks oli alkoholi tarvitanud ja ta kõrvaldati roolist.
Lisaks tabas politsei 1. jaanuari hommikul Tallinna-Rapla-Türi teel autoroolist narkojoobe kahtlusega autojuhi. Tema võimaliku narkojoobe tuvastab ekspertiis,“ rääkis Smirnov.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused