0.5 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
UudisedRapla liigub eakate nõukogu loomise suunas

Rapla liigub eakate nõukogu loomise suunas

Maakonna pensionäride liit soovib iga omavalitsuse juurde eakate nõukogu luua, et seenioride muredele suuremat tähelepanu pöörata.

Nõukogu loomise on oma südameasjaks võtnud Rapla Maakonna Pensionäride Ühendus eesotsas Helgi Randlaga. Kümneliikmelise eakate nõukogu missioon on märgata ka neid, kes tagasihoidlikkusest ise oma muredega vallajuhtide uksele koputama ei lähe. See oleks kahepoolne koostöövorm, et info saaks vabamalt liikuda ja probleemid leiaksid lahenduse.
Algatuse idee on tulnud Eesti Pensionäride Ühenduste Liidult. Oma kodulehel toovad nad välja, et haldusreformi tulemusel suuremaks kasvanud omavalitsustes võivad eakad oma vajadustega kergemini tähelepanuta jääda. Väiksemates omavalitsustes said sotsiaaltöötajad eakatega otse suhelda, kuid nüüd jääb otsesuhtlust aina vähemaks. Eakad ei pruugi saada neile vajalikku infot ja ka kohalik omavalitsus ei pruugi teada, mis probleemid eakaid kohapeal vaevavad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused