1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
UudisedSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused

“Alice’i võrgustik”, Kate Quinn
See on ühe Ameerika autori raamat ning käsitleb naiste luuretegevust I maailmasõja ajal. Samuti on II maailmasõja sündmusi sees. See oli selline raamat, mis hakkas mind köitma kohe esimesest lausest peale. Hästi põnev, tegelasi suhteliselt vähe, seega jõudis tegevust kenasti jälgida. Just see, et autor on naine ja käsitleb naiste luuretegevust, et milliseid võtteid kasutati ja mida tehti. Tõsiselt hea raamat.

“Taeva Tütred”, Piret Jaaks
See on täiesti uus raamat, mis võitis romaanivõistlusel kolmanda koha. Raamat jutustab ühest baltisaksa noorest naisest, kes läheb Türki. Seal teeb ta õpetajatööd ja päästab Türgis elavate armeenlaste lapsi, orbe. Seda raamatut lugedes ma ikkagi otsisin internetist, et armeenlaste genotsiidi kohta natuke rohkem teada saada. Üldiselt väärib raamat romaanivõistluse kohta. Selle raamatu valdkond on jälle selline, millest väga palju ei kirjutata.

“Kake Make – Kass üheks nädalaks”, Lina Žutaute
Väga atraktiivne ja laste lemmik! Nagu meil on Lotte, on leedu lastel Kake Make. Kake Maket on terve sari, superkihvtid lood. Need ei ole pikad jutud, vaid pigem lühikesed, isegi on olemas Kake Make entsüklopeedia. Väga vahva ja värvikas. Palju värvilisi pilte ja tegelasi. Meie Lotte on paljuski tekstipõhine, see sari aga rohkem piltidepõhine.

Mia Cordelia Kitsing

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused