18.3 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
UudisedTarohoroskoop 2024

Tarohoroskoop 2024

Viimased aastad on inimkonda korralikult väntsutanud ja isegi kaarte panemata võib öelda, et ega 2024 kergem tule, pigem läheb veel keerulisemaks. See ei tähenda, et peaks pea norgu laskma. Kõige pimedam on ikka enne koitu ja ei ole koit kunagi tulemata jäänud.
Sel aastal on vaja rohkelt kindlameelsust ja sihikindlust, et oma probleeme lahendada ja eesmärke täita. Vahel tuleb ka tuttavast ümbrusest ja olukordadest lahkuda. Ettevaatust inimestega, kes liiga ilusat juttu ajavad! Kui miski tundub liiga hea, et tõsi olla, siis ilmselt nii ongi. Hea intuitsioon aitab nii ohte vältida kui ka leida õige rada, mida mööda järgnevatel aastatel käia.
Aasta esimeses pooles on nii koduses kui ka tööalases suhtluses tavapärasest rohkem vaidlusi, tülisid, jäist kriitikat ja mürgist irooniat. Ka siis, kui otsest tüli ja riidu pole, tuleks kõik mitu korda üle vaadata, arutada mõttes võimalikke probleeme, kuni ollakse kindel, et plaanid peavad vett.
Kõik muudatused, milleks varem on valmistutud või milleks seni pole olnud õige aeg, tasub nüüd ära teha. Isegi kõige kõrgelennulisemad ideed ja unistused võivad just tänavu teoks saada. Kerge see olema ei saa, kuid kui on enesekindlust, on ka jõud selleks olemas. Aasta soosib sõltuvustest, kahtlastest harjumustest ja senisest vaateviisist lahtilaskmist. Need, kes on suutelised mugavustsoonist väljuma, saavutavad kõik, mida on ihanud – õnneliku kodu, külluse, armastava perekonna, turvalisuse ja stabiilsuse.
Aasta üks põhifookus on inimeste omavahelistel suhetel. Oma perekonda, lähedasi sõpru ja gruppe, kuhu kuulutakse, tasub hoolega hoida. Hea, sujuv ja teisi austav suhtlus toob uusi ideid, arusaamise meie annetest ja võimetest ning küllaga energiat, et need ideed ellu viia. Head suhted aitavad meil ka inimestena kasvada. Kui vahepeal tekib siiski tunne, et ei tea, kuidas täpselt oma eluga edasi minna, tuleks aeg maha võtta, astuda samm tagasi ja laiemat pilti vaadata.

Eestis on kõik võimalused, et inimeste head soovid ja kavatsused täituvad, aga õnn ei kuku sülle iseenesest, vaid on iga inimese enda teha, kas ta selle üles leiab. Kes ei usu, et on õnne väärt, laseb headel võimalustel lihtsalt mööda minna. Asju kiputakse liiga isiklikult võtma, ollakse närviline, tujukas, ärrituv ja kergesti solvuv. Täbaraid olukordi tuleb aga kõigil aeg-ajalt ette, hingehaavugi on meil kõigil, tuleb lihtsalt edasi minna. Liigne ettevaatlikkus tõrjub eemale armastuse ja muu hea, mis elul on pakkuda.

Eesti elu enim mõjutavatest sündmustest toovad kaardid välja olulise partnerlussuhte loomise, mis keerab olukorra pea peale. Miski peab lagunema selleks, et midagi paremat ja tugevamat saaks üles ehitada. Mingid liitlassuhted tugevnevad, pakkumised, mida tehakse, toovad kaasa uusi võimalusi, mis omakorda toovad paljudele rahulolu, õnne ja rõõmu.
Kaardid näitavad, et Eesti on riigina sisenemas uude valdkonda, mille kohta varasemad kogemused meil puuduvad. N-ö õpipoisi ametis tuntakse end siiski hästi ja aasta jooksul saame juba maitsta selle õppeprotsessi esimesi vilju. Ühel hetkel võib küll protsessi vedajatel muutuda raskeks leida motivatsiooni edasi tegutseda.
Ka Eestis suureneb pettuste hulk. Peamiselt on see seotud maksutõusudega, mis nõrgestab rahalistesse raskustesse sattunud inimeste ratsionaalset mõtlemist ja moraalseid piire. Oht on sattuda pakkumisele, mis on vastuolus meie põhimõtetega (seotud näiteks relvade, narkootikumide ja keskkonna reostusega). Tulevik võib tunduda hirmutav ja ebakindel, kuid kaardid näitavad ka piisavalt hingejõudu ja oskust kohaneda.
Loomeinimestele tundub isegi kasu tõusvat sellest, kui kulutused tuleb hoolikalt läbi mõelda, kuna see inspireerib uusi, lausa geniaalseid lahendusi leidma. Kes oskavad rasked hetked enda kasuks pöörata, loovad tugeva vundamendi, mille pealt edasi liikuda. Oluline on mitte norutama jääda ja aktiivselt kaasa lüüa uutes projektides.
Aasta esimesed kuud on hea aeg uute pikaajaliste projektide alustamiseks. Hea on korraks puhata, et end koguda, kuna märts toob kaasa tuhandeid asjatoimetusi, mis korraga tähelepanu nõuavad. Kuu saab olema stressirohke, kuid pakub ka võimalust pere ja sõpradega mõnusalt aega veeta, pidutseda ja uusi suhteid luua.
Aprillis on aeg lahti öelda endale seatud ebavajalikest kitsendustest ja keeldudest ning asuda tegutsema oma unistuste täitumise nimel. See toob omakorda kaasa vajalikke pakkumisi, mis tagavad materiaalse edu. Need, kes pakkumise vastu võtavad, saavad suve algul võimaluse pikemaks puhkusereisiks. Teised rabavad liigselt tööd teha, tunnevad end ülekoormatuna ja neil hakkab tekkima hirm kuhjuvate võlgade ees. Võimalus olukorda parandada tuleb augustis, kui on soodne aeg ametikohta vahetada. Septembris tasub kinnisvaral ja isiklikel asjadel eriti hoolega silm peal hoida ja ette vaadata, et ise mingi ebaausa äriga tegelema ei hakka.
Õhtute pimedamaks muutumine toob kaasa motivatsioonilanguse, kiputakse olema tavapärasest pahuram. Novembris tekivad konfliktid ja ebameeldivused. Aasta lõpp pakub õnneks paremaid võimalusi. Hästi läheb ennekõike käsitööga tegelevatel inimestel ja väikeettevõtjatel, kes on aasta jooksul kõvasti vaeva näinud ja oma äri nullist üles ehitanud. Detsember on ka soodne aeg uue kodu või äripinna hankimiseks.

KALJUKITS

Aasta alguses on Kaljukits tööle pühendunud ja valmis uusi oskusi omandama. Peresuhted on esimestel kuudel väga head, toetades teda emotsionaalselt ja motiveerides endast parimat andma. Suvel tunneb ta irratsionaalset hirmu ja ebakindlust. Kui ta suudab olla oma tegemistes mõõdukas, eesmärkides järjekindel ja hoida elu eri küljed tasakaalus, saadab teda edu, mida aasta viimastel kuudel vaatavad teised kadedusega.
Töö ja karjäär. Aasta esimestel kuudel pürgib Kaljukits tööl stabiilsuse ja kindlustunde poole, kuid klammerdumine kindlate ettekujutuste külge võib soodsad arenguprotsessid blokeerida. Silmad tuleks lahti hoida, et märgata uusi võimalusi, olgu selleks hoopis teises valdkonnas pakutav töökoht või koolitused, mis aitaks tulevikus mõnest hobist sissetulekuallika luua.
Suvel on Kaljukits tööga ülekoormatud, stressis ja seetõttu haigustele vastuvõtlikum, nii et enese eest peab just siis enim hoolitsema. Aasta lõpp võib peale kadeduse tuua tema teele ka mõne eriti kurikavala tegelase. Kui Kaljukits oma vaistu usaldab, teab ta täpselt, keda usaldada, keda mitte.
Suhted ja armastus. Mõni uus tuttav võib alatult manipuleerida, kuid usaldusväärsete vanade sõpradega on ta väga avatud ja suvel on hea aeg koos nendega pikem reis ette võtta, mis turgutab Kaljukitse loomingulist poolt. Aasta lõpul kaugeneb ta mõnest senisest sõbrast, kuid enne talve leitud tuttavast saab tema südamesõber.
Perekondlikes suhetes kutsuvad kaardid olema avatumad ja väljendama oma tundeid ja seisukohti ausalt. Kui mõni perekonnaliige tekitab süstemaatiliselt talle hingepiina ja mõjub negatiivselt, siis tasub end sellest inimesest eemale hoida. Romantilistes suhetes on oodata rõõmustavaid muutusi – senised valedele alustele loodud suhted kaovad ja alguse saavad uued, elujaatavad suhted, kus olulisel kohal on avameelsus ja intiimsus.
Tervis. Aasta algus on hea aeg muuta oma toitumine tervislikumaks, samuti tarvitada piisavalt vitamiine, kuna stressi tõttu on kaalutõus ja külmetushaigused kerged tulema. Kaljukitse vaevavad õlaprobleemid, samuti võib esineda närvisüsteemihäireid ja hingamisprobleeme ning muret teha sooled, sapipõis ja põrn. Rohkem on ohustatud organid, mida on kaks. Kui ta pole suutnud ületöötamisest hoiduda, annavad sellest tulenevad südame-, närvide ja seljaprobleemid märku just aasta lõpul.

VEEVALAJA

Aasta algab ja lõpeb Veevalaja jaoks ennekõike selliste probleemide lahenemisega, mis on seotud kinnisvara, maa ja pärandusega, kui nad lähenevad muredele mõistlikult ja pragmaatiliselt. Materiaalne heaolu toob kaasa paremad isiklikud suhted. Terve aasta soosib abiellumist ja laste saamist. Aasta lõpus tunneb Veevalaja, et see on olnud igati tema aasta – mured on seljatatud ja käes on armastuse, loovuse ja emotsionaalse teostumise aeg.
Töö ja karjäär. Aasta algus toob kaasa pakkumise, mis tugevdab Veevalaja enesehinnangut, kui ta sellest kinni haarab. See võib olla seotud millegi uue õppimisega või võimalusega luua oma ettevõte. Igatahes on aasta esimesed kuud ideaalne aeg investeerida enda arengusse ja väljaõppesse. Kuigi katsumusi jagub ja kohati kipub ta ka õhulosse ehitama, on ta suveks kas sooritanud edukalt eksami, saanud palgakõrgendust, sõlminud tähtsa tehingu või asunud huvitavale töökohale. Aasta lõpuks tunneb ta, et on oma nutikuse ja analüüsioskusega saavutatud tunnustuse auga välja teeninud.
Suhted ja armastus. Sõbrad ja seltskondlikult veedetud aeg aitavad tal ületada takistusi ja raskusi. Mõne sõbra lohutav õlg ja abi on alati olemas ning võib isegi juhtuda, et lähedane sõprus kasvab armastuseks ja oodata on abieluettepanekut. Neil, kes eelmisel aastal ei olnud veel suhteks emotsionaalselt valmis, on võimalus avameelse ja lähedase püsisuhte loomiseks väga suur.
Perekondlikes suhetes tuleb aasta alguses lähtuda ütlusest, et kuidas metsa hüüad, nõnda mets vastu kostab. Tegudes ja sõnades tuleks lähedastega olla siiras ja aus, see tagab õnnelikud suhted. Suvest alates võib Veevalaja tunda end üksikumana kui muidu. Võimalik, et perekonnaliige otsustab välismaale kolida või hakkab keegi väljastpoolt omavahelisi suhteid õõnestama.
Tervis. Aasta esimestel kuudel tuleks naistel lasta kontrollida oma emakat ja munasarju. Ohustatud on puusa- ja reieluud, samuti võivad probleeme teha neerud ja alaselg, jalad ja pahkluud. Suvisel ajal võivad ohustada tähelepanematusest tulenevad õnnetused. Sügis toob kaasa unehäireid, mäluprobleeme, antisotsiaalse käitumise, kroonilise haiguse väljalöömise ja suureneb oht mõne sõltuvuse lõksu langeda.

KALAD

Enesele kindlaks jäädes ja endasse uskudes on Kaladel lootust sel aastal kõik oma soovid ja unistused täita. Aasta alguses ajendab teda vabaduseiha, soov riske võtta ja uuele rajale asuda. Ette peab vaatama oma jõu ülehindamise ja liigse enesekindlusega. Aasta esimesed kuud on soodne aeg uue sõiduki ostuks. Suvel saab juba rahulikumalt hingata, puhata ja elu nautida. Kõik vajalikud protsessid on tööle lükatud ja nüüd hakkavad head asjad juhtuma, ilma et ise selleks pingutama peaks. Aasta lõpule läheb ta vastu hea tundega, kõik on tasakaalus ja paigas, suhted sujuvad ja aasta esimeses pooles tehtud töö on hakanud vilja kandma.
Töö ja karjäär. Rahaliselt hea seis aasta alguses paneb mõtlema uue eluaseme või äripinna hankimisele. Saavutatu üle on põhjust uhke olla. Mõned Kalad teevad suvel teadliku otsuse mingi ettevõtmine lõpetada või teisele tööle asuda. See tagab nii emotsionaalses kui ka materiaalses mõttes õnnelikud ajad ja võimaldab olla oma pereliikmete suhtes n-ö rahaingel, jagades heldelt raha neile, kellel sellest puudust on. Peab aga ette vaatama, et liiga lahkeks ei muutu, muidu ootavad teda ennast ees viletsamad ajad.
Suhted ja armastus. Sõbrad teevad erinevaid pakkumisi nii seltskondliku elu kui ka äritegemisega seoses. Pakkumiste rohkus külvab esialgu segadust, kuid oma vaistu ja autoriteetse sõbra usaldamine aitab teha lõpuks need valikud, mis toovad rahulolu. Kalad loovad kergelt uusi sõbrasuhteid, eriti suvistel seltskonnaüritustel ja puhkusel olles. Kui mõne sõbraga tehakse ühiselt äri, saabub aeg teha otsus, kas jätkata ühiselt või minna oma rada.
Perekondlikult ootavad ees väljasõidud ja seiklused, mille käigus võib minna omavahel ütlemiseks, ette tulla solvumisi ja mahajäetustunnet. Kriisi läbinud suhted on aga edaspidi palju tugevamad. Äsjaalanud romantilistes suhetes on käes flirtiv külgetõmbefaas. Olemasolevad suhted toimivad ladusalt ja kui ongi lahkhelisid, tullakse neist koos tugevamana välja. Paarid, kelle suhted on pikalt logisenud, otsustavad nüüd lahku minna.
Tervis. Vanematel Kaladel tekitavad vananemine ja sellega kaasnevad tervisemured melanhooliat. Murekohaks on närvisüsteem, vaimne tervis ja depressioon. Kohati tundub talle, et kogu maailma raskused on tema õlul. Pidev muretsemine tekitab seedeprobleeme. Endast võivad märku anda tervisehädad, mida viimati põeti lapsepõlves. Ohustatud on luud, silmad, süda ja nahk.

JÄÄR

Aasta algus on Jäärale raske, oodata on konflikte ja vaidlusi, kuid lohutuseks võib öelda, et see on mööduv ja suvele vastu läheb ta juba palju muretuma meele ja lausa lapseliku õhinaga. Uutele väljakutsetele astub ta vastu mängleva rõõmuga, kuid enne pööraseid seiklusi tasub hoolt kanda elu asise poole eest ja mitte liiga upsakaks muutuda ega liiga palju tööd enda teha võtta. Siis saab ta sügisele vastu minna rõõmsalt ja rahulolevalt.
Töö ja karjäär. Jäära ootab uus töökoht, põhjuseks vallandamine või koondamine. Põhjuseks võib olla ka lihtsalt uute ülesannete saamine, mis esialgu tekitavad ebakindlust, kuid ta on valmis õppima. Tal on mentor, kes jagab praktilist tarkust ja abistab mõne eriti keerulise murekoha lahendamisel. Aasta lõppu jääb pettumus ja kurbus mingi projekti ebaõnnestumise pärast ning ta peab välja selgitama, kas selle võis põhjustada tema enda kergemeelsus, arusaamatus, julgusetus või pahurus. Kui põhjus selge, võimaldab see palju kindlamalt edasi liikuda.
Suhted ja armastus. Sõprussuhetes valitseb mõistmine, lähedus ja hingesugulus. Sõbra pulmas võib ta ise armuda. Kui aga sõbraga on jäänud mõni probleem lahti rääkimata, siis lumepall aina veereb, kuni lahvatab paraja äikesena. Perekondlikes suhetes võib juriidiline probleem viia konfliktide ja vaidlusteni. Tülidele järgneb leppimine, aga halvad kogemused muudavad ta edaspidi ettevaatlikuks.
Romantilistes suhetes muutuvad vaheldusest ja tundmatuse võlust olulisemaks usaldus, truudus ja lähedus. Jäär pürgib püsisuhte ja perekonna loomise poole ning paljud kogevadki muinasjutulist armumist ja suurt armastust, kus julgustatakse ja toetatakse ning jäetakse üksteisele ruumi. Neis suhetes, kus usaldus on ohustatud, võib ette tulla ohtlikku armukadedust, pettumusi, solvanguid, haavumisi ja isegi suhte lõppu.
Tervis. Sel aastal tuleb eriti hoolt kanda luude ja hammaste eest ning kontrollida kilpnääret. Suvisel perioodil on enim ohustatud pea, ette võib tulla nii traumasid, seletamatuid valusid kui ka silmaprobleeme. Probleeme võib olla verega, esineda veenilaiendeid ja isegi veremürgitust. Kõige paremini saab Jäär puhata ja oma tervist turgutada, kui ta võtab aja maha, loobub mõneks ajaks tehnoloogiast ja laseb loodusel end turgutada.

SÕNN

Sõnn on tavalisest teadlikum oma lähedaste soovidest, on nende suhtes erakordselt mõistev ja abivalmis. Samuti on ta ajendatud otsima üleloomulikke kogemusi. Saadud kogemusi ja tundeid väljendab ta loominguliselt muusikas, kirjanduses ja kunstis laiemalt. Aasta alguses tunneb ta, et on pärast vaevalist eluperioodi loonud kindla vundamendi ja ees ootab elufaas, kus ta lahendab ülesandeid kergesti ja edukalt. Aasta esimestel kuudel näitavad head sündmused või uudised, et miski saabub oodatust kiiremini. Teda ootab uus kallas ja temast endast sõltub, kas muutused äratavad temas uudishimu või hirmu. Kui ees ootavad eksamid, suudab ta need edukalt läbida ja aasta lõpus naudib suhtlemist ja pidutsemist.
Töö ja karjäär. Paljud koroona-aastatel kodukontoritesse surutud Sõnnid kutsutakse nüüd ilmselt tagasi, kuna tööalaselt on just inimestevahelised suhted sel aastal fookuses. Neil, kes alles otsivad oma rada, õiget elukutset, tasub pilk pöörata meediaga seotud erialadele – kino, televisioon, raadio, ajakirjandus. Samuti on soositud kunsti, muusika ja esoteerikaga seotud valdkonnad. Ette võib tulla töölt lahkumist kas vanuse tõttu või vajadusest perekonnale pühenduda. Üldiselt tunneb ta, et on õigel teel, ülesanded on atraktiivsed, teda saadab edu ja ametikõrgendus.
Suhted ja armastus. Kui sõpradega on olnud lahkhelisid, siis aasta alguses on soodne aeg leppimiseks. Kui intuitsioon aitab tal valida sõprade pakutud kutsetest endale sobivaimad, toob see kaasa toredaid seiklusi ja mõnusaid puhkamisvõimalusi. Sõnn on sel aastal helde ja teeb oma sõpradele ootamatuid kingitusi. Aasta lõpus võib tema ellu ilmuda ammune sõber, kellega koos tunneb ta rõõmu möödunu meenutamisest.
Perekondlikes suhetes annavad aasta alguses tooni kibestumine, viha ja kahjurõõm. Suvi toob suhetesse soojuse tagasi, pakkudes rõõmu, vastastikust abi ja toetust ning võimalust suhtlus uuele tasandile viia. Uutes romantilistes suhetes tuleb lasta asjadel kujuneda omasoodu, mitte tegutseda ülepeakaela. Lagunevates suhetes aga leppida, et üks arengufaas jõuab lõpule, ja olla tänulik koosoldud aja eest.
Tervis. Sõnni vaevavad sel aastal kaelaprobleemid, suve poole tuleb tegemist neeruprobleemide, hormonaalse tasakaalu häirete ja kehva unerežiimiga. Sügisel maadleb ta mäluprobleemide, õpiraskuste ja depressiooniga.

KAKSIKUD

Aasta algab hea energiaga, suhted sujuvad, loovus voolab, emotsioonid on laes. Võimalik on uus romantiline suhe või olemasoleva kaaslasega abiellumine. Kergem on vabaneda halbadest harjumustest. Suvi toob finantsilise turvatunde, ette tuleb ootamatuid õnnestumisi ja olukordi. Aasta lõpp on mõnevõrra rahulikum, aeg on järele mõelda ja hinnata, kuhu edasi liikuda. Kaksikutel jagub rikkalikult ideid, uudishimu ja õppimissoovi.
Töö ja karjäär. Aasta alguses läheneb ta tööülesannetele lustlikult, rakendades spontaanseid ideid ja soove. Olgu tema ideed kuitahes veidrad, võtavad kolleegid need positiivselt vastu ja abistavad elluviimisel. Aasta alguses on võimalik ka töökohavahetus. Kaksikud püüdlevad tööalase turvatunde poole ja kuna tema ärivaist on sel aastal väga hea, on ta suuteline ära tundma soodsaid võimalusi ja paljastama šarlatanide pakkumisi. Aastaga kasvab tema iseseisvus, küpsus, julgus ja ettevõtlikkus.
Suhted ja armastus. Sõbrasuhetes on esindatud kaks vastandlikku poolust: ta tunneb end kas kurva ja üksikuna või vastupidi, naudib elavaloomulist ja rõõmsat suhtlust. Ta kas arendab uusi suhteid või käitub sõpradega silmakirjalikult ja valelikult, rikkudes suhted lõplikult. Alles aasta viimastel kuudel kaldub kaalukauss positiivsemasse poolde. Siis on suhetes armastust, turvatunnet ja tõelist soojust.
Perekondlikud suhted tugevnevad, kui ta just kõike liiga mõistusega ei võta ja tundeid alla ei suru. See võib kaasa tuua väärtuslike suhete hävinemise. Kasuks võiks tulla ühine puhkus. Ta peab õppima andma teistele ruumi, olema mõistev ja tolerantne. Kui ta saab emotsionaalselt täiskasvanuks, paranevad ka suhted lähedastega.
Romantilistes suhetes on samuti võimalik üks või teine äärmus. Ta võib muutuda kriitiliseks, kallima käitusmismuster ei sobi enam tema maailmaga kokku. Samuti on oht muutuda armukadedaks ja mitte lasta partneril asju selgitada. Oht on suhtele liiga suurte ootuste seadmine, mis põhjustavad kindlasti pettumust. Teine võimalus on rõõmsad, mõistvad ja leplikud suhted ning soov turvalisuse järele, mis paneb ta abieluettepanekut tegema.
Tervis. Enim on ohustatud magu, seedesüsteem, nahk, veenid ja silmad. Välja võivad lüüa pärilikud haigused ja ebatervislik iha magusa ja kiirtoidu vastu toob kaasa kõhurasva, kehva naha ja vererõhuprobleemid. Igasugused peavigastused on kerged tekkima.

VÄHK

Kassiliku nõtkuse, tarkuse ja kohanemisvõimega astub Vähk uuele aastale vastu. Temast kiirgab elurõõmu ja elujaatust, kuid ta peab ette vaatama, et see ei muutuks joovastavaks naudinguihaks ja ääretuks laristamiseks ning hoidma oma sisemist draamakuningannat vaos. Maailm toimib kui kaja – kui Vähk on siiras ja aus, siis tema tegevust tunnustatakse, kui ta aga manipuleerib ja petab enesele eeliste saamiseks, siis tema pürgimused nurjuvad. Suvel kalduvad vanemad Vähid melanhooliasse, meenutatakse lapsepõlve ja noorusaja romantikat. Kui ta on uue töökoha leidnud, ametiredelil tõusnud või seisab vastamisi uudse olukorraga, siis tunneb ta, et talle esitatakse liiga palju nõudmisi. Selleks, et õnneratas taas enda kasuks pöörata, tuleb tal jõud kokku võtta ja vajadusel leida keegi, kellega ülesannete koormat jagada.
Töö ja karjäär. Ta soovib saavutada suuremat iseseisvust ja on valmis tõestama oma praktilisi võimeid. Kui ta on tööl usaldusväärne ja kannatlik, saavutab ta soovitud finantsilise turvatunde. Kui tal tekivad aga edasiste sammude suhtes kahtlused, keeldub ta oma intuitsiooni usaldamast, ehkki see aitaks tal õigeid valikuid teha ja tooks kaasa soovitud edu ja tunnustuse. Hoiduma peab petmisest ja tüssamisest, mis toob kaasa ainult äpardusi ja plaanide nurjumist.
Suhted ja armastus. Vähk kipub kohati olema sõprade suhtes liiga kriitiline, targutav ja ironiseeriv. Ta kipub ka varjama oma iseloomu või mõnd omadust, uskudes, et sõbrad ei mõistaks teda, kui ta päriselt välja näitaks, milline ta on. Selline olukord aga õõnestab suhteid ja võib viia selleni, et tal on küll palju tuttavaid, kuid ei ühtegi päris sõpra. Kui ta suudab olla avatud, aus ja rõõmus, peegeldub see tagasi ka tema sõprussuhetest.
Sama kehtib perekondlike suhete puhul. Kui Vähk suudab üle olla kibestumisest ja vihast, on ees päikeseküllased ajad, kus ta tunneb end pere keskel turvaliselt ja armastatuna. Tema kibestunud hoiak suhetes tuleneb vanadest haavadest, mis on ta ettevaatlikuks muutnud, nii et Vähi lähedastel tasub meeles pidada, et külma kesta all on armastust ihkav hing.
Kui mõni täiskasvanud Vähk elab siiani veel vanematekodus, tekib tal nüüd võimalus hakata oma pesa punuma soovist iseseisvaks saada või tänu romantilise suhte algusele. Igatahes on käes aasta, kus ta tahab oma senist elustiili muuta, olgu selleks endisest kaaslasest lahkuminek või pärast pikka üksiolekut soov leida see õige inimene ja luua pere. Võimalused harmoonilise kodu ja perekonna loomiseks on igati olemas.
Tervis. Vähile teevad muret kopsud ja maks, emotsioonidest tulenevad mured ja suurenenud on luumurdude oht.

LÕVI

Kui ta on valmis loobuma põhjendamatutest lootustest ja kujutlustest, saab Lõvi aastat alustada elu ja seltskondlikke koosviibimisi nautides. Sel aastal kipub ta olemasoleva külge klammerduma, elu kulgu pidurdama, kuigi temas on nii palju andeid ja võimalusi, mida tuleks arendada. Nii et kui ta leiab üles oma sisemise lõvi julguse ja riskivalmiduse ning on valmis hetkeliseks konfliktiks, tagab see talle nii meeldiva töökeskkonna kui ka suurepärased isiklikud suhted.
Töö ja karjäär. Aasta algab uue ülesande või projektiga, mille täitmisel pakutakse talle toetust ja abi. Suvele vastu astub nii mõnigi Lõvi juba uues töökohas. Vanalt kohalt lahkumine tekitab küll esialgu segaseid tundeid, aga uus töö suurendab tema iseseisvust ja enesehinnangut, ta muutub küpsemaks ja on valmis aktiivselt ise oma elu kujundama. Aasta lõpus saab Lõvi öelda, et tema saavutused said tasutud ja ta oli igati edukas.
Suhted ja armastus. Tundub, et mingi oluline sõprussuhe on hiljuti kas lõppenud või kõvasti kannatada saanud. Igatahes ta kahetseb juhtunut ja tunneb endal süüd. Kui aga juhtunus on süüdi teine pool, ei taha Lõvi talle kuidagi andestada. Üldiselt saab ta just sõprussuhetest energiat. Võimalik on koos sõbraga alustada ettevõtlust, kuid Lõvi peab vaatama, et ta liiga dramaatiliseks ei muutuks. Ta leiab sel aastal uusi sõpru ja kellestki nende hulgas saab Lõvile eluaegne südamesõber. Perekondlikes suhetes tuleb ette raskusi, kuid ühiselt veedetud puhkus aitab suhtekonarusi siluda. Rohkem tähelepanu vajavad lapsed. Perekondades, kus mitu põlvkonda elab koos, on oodata muutust – mõni noorem perekonnaliige otsustab omaette kolida ja pere luua.
Lõvi naudib sel aastal perega veedetud hetki, eriti ühiseid teatri- ja kontserdikülastusi. Romantilistes suhetes on hea aasta, palju on rõõmu ja soojust, vastastikust mõistmist ja ühiste hetkede nautimist. Uues suhtes sügavalt armudes peab ta aga meeles pidama, et kohe ei tuleks liiga kõrgeid ootusi seada ega armukadedaks muutuda. Targem on lasta suhtel vaikselt areneda ja panna rõhk omavahelistele sügavatele vestlustele, kus eelarvamustel pole kohta.
Tervis. Naissoost Lõvidel tasuks sel aastal kontrollida emakat, munasarju ja rindu. Spordivigastused on kerged tekkima, samuti vaevab kõrge stressitase, ärevus ja vihahoogude tulemusel võib ta endale viga teha.

NEITSI

Aasta alguses tuleb oma jõudu tõestada. Tegemist pole vaenuliku olukorraga, pigem mängulise võistlusega. Neitsil on soov teisi aidata, ta on hoolitsev ja südamlik. Suvel tuletatakse talle meelde minevikus tehtud eksimust, kunagist konflikti ja see muudab ta edasiliikumise suhtes ettevaatlikuks. Pidev n-ö seljataha vaatamine ei vii aga kuhugi, pigem tasuks oma energia suunata kokkusaamistele ja sõpradega suhtlemisele. Aasta lõpp on Neitsi jaoks finantsiliselt õnnelik ja see õnn tuleb suhteliselt ootamatult.
Töö ja karjäär. Aasta alguses antakse Neitsile ülesanne, mis talle ei meeldi või tuleb tal osaleda vastumeelses vestluses. Töö tundub esimestel kuudel liiga raske ja järeleandmisi teha ei taheta, õnnestumine sõltub täielikult tema enda tublidusest. Liiga suurte nõudmiste esitamine ja ka töökliima jahenemine tekitavad stressi. Üha olulisemaks hakkab ta pidama sõltumatust. Ta ei klammerdu enam oma ülesande või positsiooni külge, teades, et võib iga kell ära minna, kui teab, et mõnes teises kohas hinnataks tema tööd vääriliselt.
Suhted ja armastus. Neitsi hoolitseb oma sõprade eest, tunneb nendega hingesugulust ja erilist kiindumust. Tal on õnne käia sel aastal mitme sõbra pulmas ja vallalised Neitsid võivad just seal kohata erilist inimest, kellega luua pikaajaline sõprus- või isegi armusuhe. Negatiivse poole pealt võib ta muutuda ülitundlikuks, solvuda mõne sõbra ütlemiste peale ja eirata lepitavaid žeste. Perekondlikes suhetes võib hirm kuhjuvate võlgade ees tuua aasta alguses tülisid lähedastega. See on aga mööduv, pere finantsiline olukord paraneb ja suhted laabuvad, vähemalt mõneks ajaks. Aasta lõpp toob kaasa lahkumise kellestki lähedasest. See ei pruugi tähendada otseselt perekonna lagunemist, pigem tundub, et pakkumine, mis tagab tulevikus perele finantsilise kindlustatuse, tekitab vajaduse kas Neitsil endal või mõnel pereliikmel välismaale tööle või õppima asuda.
Armusuhetes on tunda tõelist romantikat ja vallaliseks jääb sel aastal küll vaid see, kes seda ise väga tahab või ennast haletsema jääb ja sellega armastuse blokib, kuna õige kaaslase leidmiseks on ülisoodne aeg. Selleks, et suhted jääks soojaks ja südamlikuks, peab ta aga jälgima, et kõik mured ja salajasemadki soovid räägitaks kohe suhte alguses lahti.
Tervis. Neitsi peab oma toitumise korda saama, muidu tekivad söömishäired ja diabeet. Ületöötamisega tasub piiri pidada, et stress ei muutuks depressiooniks. Enim probleeme tekitavad neerud, süda, selg ja vereringe. Armastus ja head intiimsuhted tervendavad Neitsit küll igal tasandil, kuid aeg-ajalt tasuks siiski sugulisel teel levivate haiguste suhtes end kontrollimas käia.

KAALUD

Abivalmidus, suuremeelsus, korraarmastus, pragmaatilisus ja intiimsus iseloomustavad Kaalusid sel aastal eriti hästi. Aasta alguses tuleb teha suurem elumuutus, mis ei pruugi tähendada ilmtingimata hüvastijättu senisega, vaid võib tähendada uut eluviisi, uute reeglite tundmaõppimist või teistsuguse kultuuri või usuga kokkupuutumist. Suhetes lähedastega valitseb sõbralikkus, armastus, rõõm ja tänutunne. Noorematel Kaaludel on olnud kaua soov päris oma kodu järele ja sel aastal saab ta astuda esimesi samme selle saamiseks. Aasta lõpuks tunneb ta, et on saavutanud midagi väärtuslikku ja ilusat ning on õnnelik, rahul ja tänulik. Võimalik, et selle tähistamiseks peab ta oma lähedastega maha suure peo, et kõik tema õnnest osa saaksid.
Töö ja karjäär. Tööl on ta energiline ja kirglik, tunneb, kuidas jõud temas voolab ja uued ideed pressivad sisse uksest ja aknast. Kui ta saab uusi ülesandeid või siirdub täiesti uuele töökohale, kohaneb ta kiiresti ja on ääretult kärme. Vajadusel ollakse talle lahkesti abiks, kaks pead on ikkagi kaks pead. Tööalaselt ei tundu tal sel aastal olevat küll ühtegi probleemi või ülesannet, millega ta hakkama ei saaks, ta isegi ootab, et saaks vastutusrikkamaid ja raskemaid ülesandeid täita.
Suhted ja armastus. Ta pettub mõnes sõbras kohe nii, et see tähendab suhtluse lõppu. Valu tekitavatest suhetest tulebki lahti lasta. Seevastu sõpradelt, keda ta saab usaldada, saab ta abi ja toetust, mida läheb vaja mõnes koduses projektis või ettevõtluses. Sõpradega suheldes on ta kirglik ja keevaline, kuid seda mitte pahatahtlikult või dramaatiliselt. Sõbrad on tema jõu kants, kellelt ta ammutab energiat siis, kui olmemured üle pea kasvavad. Perekondlikes suhetes kipub ta olema püsimatu, eriti kui tegemist on lastega. Kodus tuleb kokku leppida, mis kohustused kellelgi on, vastasel korral tekivad tülid pisiajadest.
Tal peaks pidevalt tiksuma kuklas tänulikkus oma pere ja laste ees, et ta ei võtaks lähedasi iseenesestmõistetavalt ega hakkaks mõtlema, et mõni teine kaaslane oleks äkki parem. Õnn peitub enamasti just praeguses partnerluses. Romantilise suhte tugevdamiseks tasuks ühiselt väike puhkusereis või seiklus ette võtta. Märgates oma partneri soove, jättes talle ruumi ja olles mõistev ja abivalmis, saab ta kindel olla, et ükski raskus seda suhet ei murra.
Tervis. Ohustatumad kehapiirkonnad on jalad, veenid, selg ja suguelundid. Reisides peab ette vaatama, et võõrsilt mõnda nakkust kaasa ei tuleks. Samuti tasuks oma menüü sellise pilguga üle vaadata, et seal oleks piisavalt mineraale. Sügisel võtab võimust krooniline väsimus, mis võib viia läbipõlemiseni.

SKORPION

Aasta algab vaidluse või hingeliselt ebameeldiva sündmusega, mis toob kaasa kurbust ja leina. Skorpion on aga enesekindel ja teab oma sihte, nii et ei lase end täiesti jalust lüüa. Ta mõistab, et kaotus on vajalik selleks, et käivitada muutus ja areng. Aasta teises pooles vajab ta võimalust olla üksi, et taas näha suurt pilti, üle saada tagasilöökidest ja kohaneda uuenenud olukorraga.
Töö ja karjäär. Skorpionil tuleb tegeleda teemadega, mis ületavad igapäevaseid töökohustusi. Ta tajub, et liigub õigel rajal, ja teab, et kõige paremad tulemused saavutab ta siis, kui kuulab oma sisetunnet. Mõistlikke nõuandeid jagab ka tema jaoks autoriteetne isik, tänu kellele jõuab ta lähemale oma tõelistele eesmärkidele. Ta võib avastada, et vajab töökohavahetust, kuid ala jääb üldjuhul samaks, muutub vastutuse suurus. Skorpioni taibukus pannakse uues kohas proovile, tal jagub piisavalt elutarkust, et hästi hakkama saada.
Suhted ja armastus. Sõbrad jagavad talle abi ja toetust, jättes samas piisavalt ruumi ja võimaluse vajadusel üksi olla. Uusi tuttavaid ja sõpru leiab ta ennekõike puhkuse ajal, kui on otsustanud üksi reisi ette võtta. Võimalik, et tagasi tuleb ta sealt koos hingesugulasega. Kõige paremini läheb siis, kui ta sõpradega koos midagi ette võtab, näiteks loob MTÜ või abistatakse kedagi ühiselt. Perekondlikes suhetes tunneb Skporion aasta alguses, et peab kellegagi võistlema, sest tähelepanu ja armastust, mida ta vajab, jagatakse hoopis kellelegi teisele. Selgitavad ja avameelsed vestlused toovad ta nukrusefaasist välja ja ta tunneb end taas armastatu ja hoituna.
Romantilistes suhetes ootab osasid ees sügav armumine, tõelise hingesugulase leidmine. Teisi tabab aga nagu välk selgest taevast õelate ütlemiste ja solvangute rahe kallimalt. Tunded jahenevad, muutudes lausa nii külmaks, et Skorpion ei näe põhjust jätkata suhet, mis ainult südamevalu teeb.
Tervis. Krooniline väsimus, emotsionaalselt põhja jõudmine ja üleüldine kurnatus tekitavad peale tervisemurede ka probleeme intiimeluga. Organitest on enim ohustatud kopsud, süda, neerupealsed. Ta on hädas ka külmade jalgade ja peaga seotud probleemidega (peavalud, silmahaigused, minestamine, insult).

AMBUR

Aasta alguses käituvad mõlemast soost Amburid hästi emalikult, kõigi eest hoolitsedes. Tal võib tekkida tahe teha kingitusi ja olla oma lähedaste jaoks n-ö rahaingel. Samas on ta justkui kits kahe heinakuhja vahel ja kahtleb, kuidas edasi minna. Tal tuleks meeles pidada, et kõik piirangud ja kitsendused on ta enda, mitte kellegi teise poolt tekitatud. Tundub, et ükskõik millise otsuse Ambur teeb, on see õige, kuna ta tunneb end sisemiselt rikka, õnneliku ja rahulolevana. Sügisel võib ta tunda end nagu õpipoiss, kes teeb esimesi samme rajal, mis saab tulevikule mõeldes olema määrava tähtsusega.
Töö ja karjäär. Ta tahab ise olla oma saatuse peremees, kuid saatusel on oma käik varuks, mida Ambur mõjutada ei saa, vaid peab olukorraga lihtsalt leppima. Kui ette tuleb vaidlusi või juriidilisi küsimusi (enamasti seotud kinnisvaraga), tuleb neid lahendada mõistlikult ja pragmaatiliselt, kasutamata äärmuslikke võtteid. Suveks on ta tööl jõudnud punkti, kus tunneb end väga kindlal pinnasel ja hea on hakata ellu viima pikaajalisi plaane. Talle annab hoogu juurde väga edukas äritehing. Ambur naudib kiitust ja tunnustust, kuid tal ei tasu unustada, et vahel tuleb ette ka takistusi. See ei tähenda, et motivatsioonil peaks laskma langeda.
Suhted ja armastus. Mõtlematult käitudes võib ta kahjustada väärtuslikke sõprussuhteid. Ta peab õppima olema oma sõnades peenetundelisem ja laskma ka teisel oma mõtteid ja tundeid väljendada. Seda tehes võib tülidele järgneda meeldiv leppimine. Perekondlikud suhted, mis on läbi teinud varasemad kriisid, on nüüdseks tugevad kui teras. Ambur tunneb, et kõige enam saabki ta usaldada oma perekonda ja ta hindab lähedust, mida pere talle pakub, sel aastal eriti kõrgelt. Kui miski või keegi pererahu rikub, tasub tal lihtsalt eemalduda ja sõna otseses mõttes pikali visata, lasta asjadel settida ja rahuneda. Pärast seda on taas võimalik omavahel avameelselt ja südamlikult suhelda.
Romantilistes suhetes võib ta end tunda mahajäetuna ja armuelust isoleerituna isegi siis, kui tal on elukaaslane olemas. Pikalt koormaks olnud suhted tasuks sel juhul lõpetada. Algav suhe tundub aga nagu roosamanna, Ambur ei saakski õnnelikum olla. Suhetes on sensuaalsust, usalduslikkust ja kodusoojust, mida ta on kaua oodanud.
Tervis. Ambur on tavapärasest ärevam ja kaldub depressiooni. Õnnetuste tagajärjel võivad enim viga saada puusad ja selg, samuti peab tulega ettevaatlik olema. Ta armastab väga päikest, kuid on oht saada päikesepiste või -põletus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare