6.6 C
Rapla
Esmaspäev, 4 märts 2024
ArvamusLasteraamatukogu kunagise hoone asupaik väärib skulptuuriga tähistamist

Lasteraamatukogu kunagise hoone asupaik väärib skulptuuriga tähistamist

Tänases Raplamaa Sõnumite numbris on artikkel viiest Rapla haridusseltsi ideest, millega soovitakse värskendada kohalikku linnapilti. Igaüks neist on omanäoline ning mind kõnetas kõige rohkem projekt “Lapsed jõe ääres”, millega viidaks lõpule brigaadikindral Märt Tiru skulptuuri ümbritseva ala arendus Vigala jõe ääres ja Rapla kivisilla juures. Eriti kõnekas on minu jaoks skulptuur “Tüdruk raamatuga”.

Staažikamad Rapla elanikud mäletavad kindlasti kunagist lasteraamatukogu. Mina ei mäleta. See asus pangamaja ja jõe vahel ehk samas kohas, kus praegu on Märt Tiru skulptuur. Kui Rapla keskraamatukogu tähistas 2023. aasta sügisel 120. aastapäeva, tekkis mõte, et võiks jäädvustada tulevastele põlvedele lasteraamatukogu kunagise asukoha. Rapla haridusseltsi liikmete seas hakati põrgatama ideed, et sinna võiks paigaldada raamatut lugeva tüdruku skulptuuri.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Riina
9. jaan. 2024 18:18

Tore idee, toetan seda! Minust sai lasteraamatukogu lugeja, kui olin viiene. Ema viis mind sinna, kuna vanem õde käis ja mina tahtsin ka. Raamatukoguhoidja veel küsis mu käest, et kas ma ikka lugeda oskan, aga olin selleks ajaks juba paadunud raamatusõber 🙂 See esimene päev on aga siiani selgelt meeles, sest see oli minu jaoks väga tähtis päev.

raplakas
12. jaan. 2024 13:41

Ei teagi, mida see majaomanik, kellelt nõukogude võim maja ära võttis, et ideoloogilist tööd korraldada, arvaks? Esile sobiks tõsta Rapla esimest raamatukogu.
Ükskõik kui palju dekoratsioone avalikku ruumi ka paigutada ei saa sellega muuta linnaruumi esteetikat kui struktuur on paigast ära ja seda ootaks ikkagi, et linnaplaneerimise oskusega inimesed teeks.

Kõik uudised
Kuulutused