7.7 C
Rapla
Neljapäev, 9 mai 2024
Politsei- ja päästeteatedPolitsei ja päästetated

Politsei ja päästetated

Politseiteated

Vägivald võimuesindaja vastu
6. jaanuaril kella 10.40 ajal ähvardas ja ründas agressiivne 41-aastane mees teenistusülesandeid täitnud patrullpolitseinikke. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning alustas juhtunu asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust.

Kelmus
8. jaanuaril anti politseile teada, et 13. detsembril saadeti Raplamaal elavale naisele teade, et talle saabub pakk Dubaist. WhatsApp’i rakenduses küsiti naiselt paki kätte toimetamise eest 300 eurot, mille naine ka tasus. Pakki naine kätte saanud ei ole ja tagasi ei ole makstud ka tasutud raha.

Politsei- ja piirivalveamet

Päästeteated

Korstnapõlengud
3. jaanuaril kell 14.17 teatati häirekeskusele, et Kohila vallas Pihali külas imbub eramaja korstna vahelt tuppa heledat suitsu. Esimesena kohale saabunud Kohila päästjad tuvastasid, et maja korsten põleb ülaosast umbes kolme meetri ulatuses lausleegiga. Päästjad alustasid esimese asjana küttekoldes olnud tule kustutamisega ning seejärel lasti päästjate valvsa pilgu all korstna sisemisel põlengul vaibuda. Päästjad kehtestasid kuni korstnapühkija tulekuni küttekeelu.
4. jaanuaril kutsuti päästjad Kehtna valda Ingliste külla ja Rapla linna Salu tänavale, kus eramajade küttekolletes ja korstnates oli tekkinud tahmapõleng. Päästjad lasid põlengutel kontrolli all vaibuda, vaatasid üle läheduses asuvad ehituskonstruktsioonid ning palusid mõlemal perel kiiremas korras kutsuda korstnapühkija kütteseadmeid hooldama.
5. jaanuaril kell 9.20 teatati tahmapõlengust Kohila vallas Aespa alevikus. Päästjad likvideerisid korstnapõlengu ning soovitasid elanikel kiiremas korras korstnapühkija kutsuda. Hoones puudusid kohustuslikud suitsu- ja vinguandurid.

Tulekahju katlaruumis
3. jaanuaril kell 21.11 vajati päästjaid kiiresti appi Märjamaa alevisse Ristiku tänavale. Eramaja katlaruumis olid põlema süttinud katla kõrval asunud küttepuud ning prügi. Päästjad kustutasid vahtkustuteid ja vett kasutades põlengu, tuli kaugele levida ei jõudnud, kuid kahjustada sai katlaruumi juhtmestik ning ruum ise sai tahmakahjustusi. Päästjad soovitasid peremehel kutsuda kiiremas korras korstnapühkija, kes kütteseadmed korralikult ära puhastaks ning väljastaks ka vastava ametliku akti. Lisaks soovitasid päästjad koristada katlaümbruse prahist, mis kergesti süttida võib.

Pelletikatel ajas suitsu sisse
6. jaanuaril kell 4 tuli häirekeskusele teade, et Kehtna alevikus Männiku tänaval asuva eramaja kelder on suitsu täis, kuid pole aru saada, kust suits tuleb. Päästjad tuvastasid suitsutekitajana pelletikatla, mille pealevoolutoru oli läbi põlenud ning hakanud seetõttu suitsu sisse ajama. Kuna majas oli töökorras elupäästev suitsuandur, pääses perekond kerge ehmatusega ja kiirabi abi vaja ei olnud.

Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare