1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
UudisedSoov lugeda, aga mida? Nädala lugemissoovitus

Soov lugeda, aga mida? Nädala lugemissoovitus

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidja:

“Ema võtab kassi”, Eva Roos
Juba selle lasteraamatu autor mulle väga meeldib. Keeleliselt on ta hästi mõnus ja tore, ei ole liiga lihtne ning annab uusi sõnu ka, samuti toob ägedaid võrdlusi. Ja tõesti mõnusa huumoriga! Lugu iseenesest on lihtne: üks pere otsustab pärast pikki vaidlusi võtta kassi, isa alguses ei taha, aga lõpuks lepib olukorraga. See raamat õpetab last, kuidas ühte kassi võtta, mida peab arvestama, missuguseid olukordi võib ette tulla. Ma tean, et enne raamatu ilmumist ütles Varraku toimetaja, et ei ole grammigi kassiinimene, ja pärast selle lugemist võttis ta endale kassi. Seega on olemas võimalus pärast raamatu lugemist saada kassiomanikuks, selle ohuga tuleb arvestada!

Eesti keele õpetaja:

“Frankie”, Jochen Gutsch, Maxim Leo
Raamat oli ühest küljest humoorikas, aga teisest küljest oli inimene, kes justkui kaotas elu mõtte, ning siis ilmus pilti kass, kes oskas rääkida. Seega natuke on see raamat muinasjutuline, aga käsitleb keerulisi ja süngeid teemasid, nagu näiteks enesetapp ja depressioon.
Väga lihtsalt kirjutatud ja natuke sellist naiivset külge, aga toredasti oli välja toodud väärtushinnanguid. Mulle nii meeldis, kuidas see kass ütles, et “Mul on ainult kaks sõpra, öeldakse küll, et kahest peaks piisama, aga kunagi ei tea, mõni neist ära sureb. Seega võtaks kolmanda sõbra ka igaks juhuks.” See huumor oli väga asjakohane ja maitsekas.

Rapla gümnaasiumi õpilane:

“Emapiim”, Nora Ikstena
Väga kurb ja südamlik raamat. Ülesehitus oli väga huvitavalt lahendatud, et paralleelselt jutustasid oma loo tütar ja ema. See raamat justkui jutustas kolme naise loost ning selle mustritest. Väga soovitan lugeda psühholoogiahuvilistel.

Mia Cordelia Kitsing

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused