4.9 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
SportVallad komplekteerivad võistkondi omavalitsuste talimängudeks

Vallad komplekteerivad võistkondi omavalitsuste talimängudeks

Märtsi alguses toimuvad Tartus, Tartu vallas ja Otepääl 39. Eesti omavalitsuste talimängud, kuhu sportlased lähevad esindama oma kodulinna või -valda. Kehtna otsustas 2. jaanuaril toimunud vallavalitsuse istungil, et nemad oma esindusvõistkonda välja ei pane.
“Kehtna vallavalitsus osalemist ei finantseeri ning planeerib talimängudel osalemise rahalisi vahendeid kasutada piirkonnas suusaradade tegemiseks ning avalike objektide korrashoiukuludeks,” seisab valla teates. Küll aga kutsutakse üles Kehtna valla elanikke osalema nendel mängudel omal initsiatiivil.
Kehtna vallavalitsuse otsus ajendas uurima, kuidas ülejäänud kolm maakonna omavalitsust talimängudel osalemisse suhtuvad. Selgus, et Rapla ja Kohila panevad oma esinduse kindlasti välja, Märjamaa veel kaalub.
Omavalitsuste talimängud toimuvad igal aastal. Raplamaa spordiliidu tegevjuht Priit Karjane ütles, et Tartu, Tartu vald ja Otepää võtavad võistluse ettevalmistusi väga tõsiselt. Spordialad, milles võistlema hakatakse, on murdmaasuusatamine, mäesuusatamine (mäesuusk ja lumelaud), meeste korvpall, naiste korvpall, lauatennis, male, kabe, ujumine ja juhtide võistlus. Mängudeni on aega vähem kui kaks kuud ning võistkondade komplekteerimine käib. Näiteks paneb Rapla vald koostöös Rapla korvpallikooliga välja oma meeskonna korvpallis.
Mis puudutab ülejäänud alasid, siis ütles abivallavanem Rain Terras, et võistkonna komplekteerimine on praegu pooleli. “Meie spordi- ja tervisedenduse spetsialist Eveli Truia loodab, et uuel aastal tullakse uue hooga ka oma sportlikke võimeid üle kontrollima, milleks annavad omavalitsuste talimängud väga hea võimaluse,” sõnas Terras.
Kohila valla spordijuht Artur Ojasalu ütles, et nemad panevad omavalitsuste talimängudele kindlasti oma esinduse välja. “Korvpallurite minek on praeguse seisuga kindel, tõenäoliselt lähevad ka lauatennisemängijad. Tegeleme ka maletajate grupi kokkusaamisega,” sõnas Ojasalu.
Märjamaa valla spordikeskuse juhataja Mart Tilk ütles, et ühest seisukohta ei ole Märjamaal veel kokku lepitud. “Saadame kõigile Märjamaa inimestele läbi meie reklaamikanalite info ja helistame võtmeisikutele ning kuulame nende arvamust. Tegutseme vastavalt saadud tagasisidele,” ütles Tilk. Ta lisas, et vähemalt viimasel viiel aastal ei ole Märjamaa ametlikku esindusvõistkonda välja pannud.
39. Eesti omavalitsuste talimängud peetakse 2.-3. märtsil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare