15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedJana Toom: “Loodan, et Jüri Ratas jääb Keskerakonda.”

Jana Toom: “Loodan, et Jüri Ratas jääb Keskerakonda.”

Europarlamendi saadik Jana Toom kohtus reede, 12. jaanuari õhtul Keskerakonna Raplamaa piirkonna liikmetega. Viimased nädalad on Keskerakonnale olnud turbulentsed, sest erakonnast lahkus kuus parlamendisaadikut eesotsas endise ministri Tanel Kiigega. Ärevust lisab selgusetus, kas endine erakonna esimees Jüri Ratas jätkab Keskerakonnas või mitte.

Ka Toomi jaoks on olnud kiired ajad. Kõige tipuks muutis ta hiljuti oma eesnime, kui Yanast sai Jana. Erakonna tipp-poliitikud käivad ikka liikmetega kohtumas, kuid tavapäraselt tehakse seda enne valimisi kampaania käigus. Seekord oli Toom Raplas just selleks, et rääkida erakonna liikmetega praegusest keerulisest olukorrast. Tegelikult oli Toomil lausa kohustus seda teha, sest erakonna juhatuses on ta Harju- ja Raplamaa kuraator.
Reedeõhtune kohtumine kestis üle tunni aja. Keskerakonna Rapla kontorisse tuli temaga asju arutama kümmekond erakonna kohalikku liiget. Pärast kohtumist avanes ka Raplamaa Sõnumitel võimalus Euroopa Parlamendi saadikuga vestelda.
Alates sellest, kui kuus Riigikogu liiget (Tanel Kiik, Jaak Aab, Andre Hanimägi, Ester Karuse, Enn Eesmaa ja Kersti Sarapuu) lahkusid Keskerakonnast, on tekitanud küsimusi ja spekulatsioone see, kuidas käitub Jüri Ratas. Ta on jätkuvalt Keskerakonna liige ja vahetult enne seda, kui Raplas käis Jana Toom, tegi sedasama Ratas. Tema kohtus erakonna Raplamaa  

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare