13.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
PersoonAnabell Kinkar:" Ma olen alati olnud see, kellel on mitu rauda tules"

Anabell Kinkar:” Ma olen alati olnud see, kellel on mitu rauda tules”

Neli kuud tagasi loodi Raplamaa Omavalitsuste Liitu (ROL) uus töökoht: haridusasutuste terviseedenduse spetsialist, kelleks sai Anabell Kinkar (36). Põline Raplamaa inimene panustab täna meie noorte tervisesse mitmel moel.

Kuivõrd Raplamaa oli kiireim eelmainitud ametikoha loomisel, sai just Anabellist Eesti esimene haridusasutuste terviseedenduse spetsialist. Riburada mööda lõid teisedki maakonnad sama ametikoha ning jaanuari lõpus ootab spetsialiste ees esimene ühine kokkusaamine-tutvumine.
Töö ROL-is hõlmab mitut elementi, alustades lasteaedadest ja lõpetades NEET-noortega (noored, kes ei tööta ega õpi). Varem olid sarnased tööülesanded jagatud tervist edendavate koolide ja lasteaedade ehk vastavalt TEK ja TEL koordinaatorite vahel, kuid Tervise Arengu Instituut koostöös Tervisekassaga otsustasid, et koordinaatoreid kui selliseid maakondades enam ei hoita, vaid luuakse täiesti uus töökoht omavalitsuste liidus. Neli kuud ametis olnud Anabellil on üks osa tööajast kulunud sisseelamiseks, kuid teine pool möödunud reaalseid 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare