Ulvi Blande
Kultuuriministeerium kuulutas 2024. aasta kultuuririkkuse aastaks. Selle aasta jooksul on võimalus tutvustada Eestis elavate eri rahvaste mitmekesist kultuuri ja traditsioone ja ka Eesti kultuuriruume ja kogukondi. Siit tuligi mõte teha mehhikopärast tortillat.
Kuna Mehhiko köögi osaks on vürtsikad kastmed, on selles roas särtsu lisamiseks tšillimoos. Põhimõtteliselt võib tortilla-wrappidesse keerata kõikvõimalikke erinevaid asju.
Vaja läheb: tortillasid, tšillimoosi või endale sobivat vürtsikat kastet, natuke majoneesi või hapukoort, riivjuustu, suitsukana, värsket salatilehte.
Tee nii: Määri tortillale segamini natuke majoneesi/hapukoort ja tšillimoosi. Haki või rebi suitsukana tükkideks/ribadeks. Kata määritud tortilla kanaga, lisa riivjuust. Pane tortilla 7 minutiks ahju või kuumaõhu-grilli. Küpseta, kuni juust on sulanud. Tõsta tortilla taldrikule, lisa roheline salat ja keera rulli. Teine variant on wrapid kohe kokku keeratult panna ahju ja küpsetada krõbedaks.
Serveeri endale sobiva kastme ja lisanditega.