1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
GaleriiGalerii: Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskus alustab uuel aastal uue hooga

Galerii: Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskus alustab uuel aastal uue hooga

Aasta 2023 oli väga põnev aasta mitmeti, ka Raplamaa kaasaegse kunsti keskusele. 12. jaanuaril oli keskuses väike teejoomine ning Kairi Orgusaare ja Riin Palloni, RKKK asutajate ateljees näituse avamine, kus meenutati möödunud aastat ning äratati isu alanud aasta vastu.

Mia Cordelia Kitsing

Maalid, mis ehivad Raplamaa kaasaegse kunsti keskuse seinu, on Riin Palloni ja Kairi Orgusaare endi loometööd erinevatest aegadest. Näitus on väga kunstnike nägu ja neile iseloomulik.
Juba aastast 2010 tegutseb Rapla kesklinnas kaasaegse kunsti keskus. Keskuse asutasid kaks naist, kaks Raplamaa kunstnikku, Riin Pallon ja Kairi Orgusaar.
Naised tutvustavad oma kunstikeskust niimoodi: “Keskuse eesmärk on tutvustada kaasaegset kunsti kogu selle mitmekesisuses; kunstimaastikul paralleelselt tegutsevaid kunstisuundi ja erinevaid kunstnike põlvkondi.
Sõna “kaasaegne” ei viita moodsusele, vaid pigem tänapäeva kunstikeskkonna eripärale, kus kunstnikul on vabadus kasutada laia võimaluste spektrit oma ideede väljendamiseks, mis ei välista ka klassikalisi tehnikaid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused