1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
UudisedTanel Viks kriisivalmidusest: elanikkonna seas on tekkinud õpitud abitus

Tanel Viks kriisivalmidusest: elanikkonna seas on tekkinud õpitud abitus

Kehtna vald võiks kahe aastaga jõuda kriisivalmiduseni. See aga eeldab uue spetsialisti tööle võtmist.

Kas me oleme kriisideks valmis? Valdavalt on vastus sellele küsimusele „ei”. Selles osas ei erine Kehtna vald teistest Eestis. „Kindlasti ma ei taha paanikat külvata, aga ma olen oma tausta arvestades mõnevõrra murelik,” ütles Kehtna vallavanem Tanel Viks.
Kui näiteks Soome on elanikkonnakaitsega tegelenud 1940-ndatest alates, siis Eestis jäi sisuliselt kõik koos iseseisvumisega pooleli. Põhiline tähelepanu läks elujärje parandamisele, on ehitatud koole, lasteaedasid, mänguväljakuid, teid jne. Ühiskond arenes tohutult, kuid 

3 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Rain Terras
16. jaan. 2024 20:25

Kirjutan kahe käega alla, hea naabervalla vallavanema väljaütlemistele ja seisukohtadele. Sealhulgas sellele, et kõik on lahendatav, küsimus on prioriteetides ning nagu ikka nende järjestamine on väga valulik protsess – resurss (inimene, materjal ja finants) on alati piiratud. 😎

Kriisiennetaja
18. jaan. 2024 06:27

Üksjagu elab põhimõttega mina maksan, teised tehku. Oleme uhked oma tarkade laste pärast. Aga paljud neist oskavad vajadusel teisele esmaabi anda, iseenda haavagi siduda? Kahjuks ei oska seda teisedki põlvkonnad. Vanemad inimesed teavad, et kodus peab olema põhitoiduainete jm varud. Aga milleks varuda, kui poed on pikalt lahti. Vene ajal olid tsiviilkaitse õppused. Ega me neid tõsiselt ei võtnud, kuid miskit ikkagi külge jäi. Tänane seis näitab, et venelane teadis nende õppuste vajadusest. Iga inimene, ettevõte peab ise kriisideks valmistuma. Kas suurematel kauplustel on näit. genekad, et elektririkke korral saaks poed olla avatud? Kas sul on vajalike ravimite mingigi tagavara… Loe edasi »

Jelena Niinemets
18. jaan. 2024 12:58

Vallal on niigi raha vähe aga uue spetsialisti jaoks raha jagub või, (varsti on vallas rohkem ametnike, kui vallas elanikke ) On siin 30 aasta jooksul õpetatud koolides ja klubides esmaabikursusi küll. Külades, kus poed nüüd puuduvad ,inimesed varuvad toitu niigi nädalateks ette. Need vallad , kes oma raha nappuse tõttu sulgevad külakoole ja hävitavad kohalike ettevõtjaid ning soodustavad küla hääbumisele, ei tule raha juurde . Need põhjused ,mis on kirjutatud Eidapere koolist on naeruväärsed: 30 aastat seisnud maja ja juba amortiseerunud. Katused on ka mõne aasta tagant alles vahetatud. Ja kui Järvakandis elavad ainult enamus pensionärid , siis koligu… Loe edasi »

Kõik uudised
Kuulutused