1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
UudisedPolitseile andsid tööd kelmid, kihutajad ja vägivallatsejad

Politseile andsid tööd kelmid, kihutajad ja vägivallatsejad

Lähisuhtevägivalla puhul vähenes eelmisel aastal korduvohvrite ja ka korduvalt teo toime pannud isikute arv. Kasvas aga kelmuste ning liiklusrikkumiste arv.

Möödunud aastat kokku võttes ütles Kesk-Eesti politseijaoskonna juht Janno Ruus, et Rapla maakond on jätkuvalt turvaline ja võrreldes paljude teiste maakondadega pannakse siin toime vähem kuritegusid. “Viimased 10-20 aastat ongi enam-vähem sellisena püsinud. Eks see Tallinna lähedus meid mingil määral mõjutab, aga meil on üldiselt suhteliselt turvaline maakond.”
Et see nii on, selle nimel tehakse palju tööd ning Ruusi hinnangul on maakonnas väga aktiivne ja järjest paremini toimiv turvavõrgustik.

Kuritegusid  registreeriti vähem

Eelmisel aastal registreeriti Politsei- ja Piirivalveameti andmetel* Rapla maakonnas 493 kuritegu, mida on 14% vähem kui 2022. aastal. Märgatavalt vähem pandi toime avaliku rahu vastaseid (langus 62%) ja varavastaseid kuritegusid (langus 31%). Samas kasvas veerandi võrra vägivallakuritegude arv. Neist kolmandiku (33%) moodustasid lähisuhtevägivalla kuriteod.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused