-0.1 C
Rapla
Esmaspäev, 26 veebr. 2024
UudisedTulubaasi muudatused võiksid vähendada regionaalset ebavõrdsust

Tulubaasi muudatused võiksid vähendada regionaalset ebavõrdsust

Regionaal- ja põllumajandusministeerium soovib ümber kujundada omavalitsuste tulubaasi vähendamaks regionaalset ebavõrdsust.

Ministeerium tegi ettepanku kujundada ümber omavalitsuste erinevate tuluallikate osakaalud. Juba tänavu jõustus muudatus, millega suurendati omavalitsuste jaoks pensionitulult laekuvat tulumaksu osa 2,5% ja vähendati üksikisiku muudelt tuludelt laekuvat tulumaksu osa 11,89%-le. Pikas vaates sooviks ministeerium need tuluallikad võrdsustada, kohalikele omavalitsustele laekuks alates 2027. aastast nii pensionitelt kui ka üksikisiku tulumaksust 10,05%. Lisaks on laual võimalus, et juriidilise isiku tulumaksust 5% laekuks omavalitsuse eelarvesse sõltuvalt sellest, kui palju töökohti omavalitsuse territooriumil on.
Ministeerium tõi välja, et muudatusest võidaksid eelkõige vähem tulukad ja tagamaalised omavalitsused. Ettepanekut tutvustas regionaalminister Madis Kallas möödunud kolmapäeval pressibriifil. Ta lisas, et 79 omavalitsusest andis ettepanekule oma tagasiside 62. Kirjalikult andis oma tagasiside 58 omavalitsust. Neist 19 olid kindlalt ettepaneku vastu, 26 toetas ettepanekut ja 13 jäid neutraalseks, olles poolt vaid teatud tingimustel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused