16.6 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
UudisedMarko Kaljuveer: Õpetaja amet peab olema prestiižne

Marko Kaljuveer: Õpetaja amet peab olema prestiižne

Esmaspäeva, 22. jaanuari ennelõuna Kohila gümnaasiumis. Alanud õpetajate streigi tõttu valitseb koolimaja koridorides ja klassiruumides vaikus. Direktor Marko Kaljuveer viipab käega fuajeele ja lausub, et igal teisel esmaspäeval oleks ruum suminat ja kilkeid täis. Täna mitte.

Olgugi et on esmaspäev, pole koolimajas ainsatki õpilast ega õpetajat. Õpilased naudivad süllekukkunud puhkepäevi ja õpetajad on näiteks Toompeal meeleavaldusel, aga õppetööd nad läbi ei vii.
Päris tühi Kohila gümnaasium siiski ei ole. Nii näiteks on ametipostil Marko Kaljuveer ise. Ta ütles, et toetab streikivaid õpetajaid, kuid tundis, et peab sel päeval tööl olema. Igaks juhuks. Näiteks selleks puhuks, kui varahommikul peaks mõni õpilane kooli tulema. Väljas tuiskab, inimlikult ei taha teda ukse taha jätta. Ühtegi õpilast siiski hommikul ei tulnud.
Lisaks direktorile on majas tugipersonal, kes ei streigi. Osa ka streigivad. Koristajad puhastavad seinu ja pesevad aknaid. Hea on teha selliseid töid rahus ja vaikuses, mida mõnel teisel päeval saadaks laste kilked. Ka köögipersonal on kohal, kuigi toitu nad ei valmista. Võetakse aega köögi korrastamiseks ja pottide-pannide põhjalikuks pesemiseks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare