1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
SportRaido Liitmäe ja Roosmarii Roost krooniti Eesti meistriteks

Raido Liitmäe ja Roosmarii Roost krooniti Eesti meistriteks

Maadlusklubi Juhan maad­lejad Raido Liitmäe ja Roosmarii Roost krooniti möödunud laupäeval, 20. jaanuaril oma võistlusklassides Eesti meistriks. Haapsalus peetud maadluse Eesti meistrivõistlustel tuli Liitmäe esikohale kaalukategoorias 87 kg ja Roost 53 kg.

Roosti jaoks oli see esimene meistritiitel täiskasvanute arvestuses. Hõbemedalile maadlesid Margus Soome (97 kg) ja Amanda Allipere (53 kg). Pronksmedali said Hannes Välis (87 kg), Rebecca Laidna (62 kg) ja Getter Aalmaa (50 kg). MK Juhan kindel medalilootus nendel Eesti meistrivõistlustel oli ka Andreas Välis, aga tema vigastas avakohtumises õlga ning pidi võistluse pooleli jätma. Oluline võit Juhanile oli ka see, et nemad krooniti naistemaadluse võistkondlikus arvestuses võitjaks.
Treener Jüri Nisumaa ütles, et EMV võib Juhani jaoks lugeda kordaläinuks. Lisaks kahele kuldmedalile tuli klubisse ka kaks hõbedat ja kolm pronksi, mis teeb kokku seitse medalit. Kokku esindas klubi nendel võistlustel kaheksa sportlast, nii et kõik peale vigastada saanud Andreas Välise võitsid medali. Kuna tegemist oli ikkagi Eesti meistrivõistlustega täiskasvanutele, võeti seal mõõtu Eesti parimate maadlejatega. Erilist heameelt avaldas Nisumaa selle üle, et naistemaadluse võistkondlikus arvestuses tuldi esimeseks.
Iga aasta lõpus annab Eesti maadlusliit välja tunnustusi lõppeva aasta tulemuste eest. Üks kategooria on sealjuures parim klubi naistemaadluses. 2023. aastal pälvis selle Narva SK Buffen-DO. MK Juhan on selles kategoorias olnud pidevalt teine-kolmas. Tänu Haapsalust tulnud võistkondlikule esikohale on õhus lootus, et 2024. aasta lõpus tõstab maadlusliit naistemaadluses esikohale MK Juhan.
Lisaks täiskasvanute meistrivõistlustele võetakse arvesse ka noorteklassid, mille Eesti meistrivõistlused seisavad kõik alles ees. Aga algus on paljulubav. Haapsalus peetud võistlustel saavutas MK Juhan kõikide maadlusliikide (kreeka-rooma, vaba- ja naistemaadlus) üldarvestuses võistkondliku teise koha. Eesti meistrivõistlustel osales 62 kreeka-rooma maadlejat, 45 vabamaadlejat ning 21 naismaadlejat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused