16.6 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
SisuturundusRaplamaal on nüüd Ahja Moodulahjude ametlik esindaja

Raplamaal on nüüd Ahja Moodulahjude ametlik esindaja

“Kütan selle hooaja lõpuni, siis hakkan uut ahju vaatama.” “Kes siin ikka keset talve küttekollet hakkab vahetama” – selliseid lauseid kuuleme kliendikülastuste käigus üle päeva, ütleb Ahja moodulahjude Raplamaa esindaja ja tuleohutusspetsialist Taavi Teets.

Kütteseadmete seisukord on lihtsalt masendav. Lahtised koldekivid, logisevad suitsutorud ja köetavale pinnale liiga väikese võimsusega kütteseadmed on ainult väike osa loetelust, mis ahjuomaniku vara ja elu tõsiselt ohustavad.
Statistiliselt saab enamik tulekahjusid alguse ülekütmisest. Üle köetakse just need ahjud ja pliidid, mis ei vasta oma võimsuselt köetavale pinnale. Samuti alistuvad kõrgele temperatuurile puudulikud osad küttesüsteemis. Paljud ahjumüüjad deklareerivad süüdimatult, et nende 900 kg ahi kütab ära 90 m2. Kuna hind on soodne ja ahi moodne, langetatakse ostuotsus ainult hinnanumbrile tuginedes.
Paraku on see ostuotsuse ainus argument, vaadatakse läbi sõrmede palju olulisematele numbritele, milleks on ahju kaal ja tegelik küttevõimsus. Just selliste numbrite pärast köetakse puruks ka uued ahjud, kuna sooja saamiseks tehakse ahju tuld mitu korda päevas.
Viimase kolme aasta jooksul oleme paigaldanud üle 150 ahju, millest saadud kogemuse põhjal oleme veendunud, et tegemist on turul parima hinna ja kvaliteediga tootega.
Oleme 15 aastat osutanud tuleohutusteenuseid ning Ahja ahjude puhul köidab kõige rohkem turvaline ja ohutu konstruktsioon ning uskumatult suur salvestusvõime

Põhjuseid, miks valida just Ahja moodulahi, on mitu, toome siinkohal välja meie jaoks kõige olulisemad argumendid:
Ahja moodulahjud on kodumaine toodang, toetame Eesti tööstust
Kõik Ahja moodulahjud valmivad 100% eesti meeste käte all Ahjal asuvas tehases.

Paigaldusaeg 1-2 tööpäeva
Moodulahjude puhul ei saa märkimata jätta ülikiiret paigaldusprotsessi. Suvel saab moodulahi Juku valmis 8-10 tunniga.

 

Ühe küttekorraga kuni 24 tundi soojust
Moodulahi on raske ja säilitab kaua soojust (kuni 24 h). Kui sa ei soovi ahju 5 korda päevas kütta, siis peab ahju valikul jälgima kahte asja: ahju massi ja ahju suurust. Mass salvestab ja suurus kiirgab seda ruumi. See, mitme päeva tagant ahju kütta, oleneb juba maja soojapidavusest ja inimese enda soojavajadusest.

Hinna ja kaalu suhe – ahjud kaaluvad 1800-2700 kg (ehk vaadake ahjude puhul kilohinda) Täpselt nagu juustuletis. Võimalik paigaldada ka seina sisse, kahe seina vahele, mitme toa peale. Ideaalne võimalus, kuidas terve majapidamise peale soojust jagada.

 

Viimistle, kuidas soovid (võib kasutada kõike, mis ei põle)
Üldiselt saab ahjupinnal viimistlusmaterjalina kasutada kõike, mis ei põle. Olgu selleks looduskivi, keraamiline plaat, krohv. Kõige rohkem kasutatakse krohvi, kuna see on sõbralik materjal, lihtne hooldada ja annab sooja hästi välja.

Kõik kodulehel kajastatud numbrid vastavad tegelikkusele (kinnitatud Eesti Maaülikooli katsetega)

Ahja Moodulahjude katsetus

Keskkonnasõbralikkus
Moodulahi on keskkonnasõbralik ja Ahjal töötatakse selle kallal iga päev, et moodulahjude küttekollet veelgi puhtamaks saada. Koostööd tehakse Eesti Maaülikooli katlalabori, Eesti Pottseppade Ühingu ja Eesti Keskkonnauuringute Keskusega.
Täna leiab nende mudelivalikust pilukoldega ECO moodulahju, mille mass on 2700 kg. Kolde ehituse iseärasuste tõttu väga loodussõbralik – kõrge temperatuuri tõttu põleb hästi palju keskkonda saastavaid elemente koldes ära ja korstnast väljub puhtam õhk.

 

Võimalik koldes ka süüa valmistada

Söögi valmistamiseks aseta sütele malmist või savist anum ning olenevalt retseptist valmivad toidud 30 kuni 60 minutiga.
Ahja moodulahjude mudelivalikuga saab tutvuda siin.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Viljar Kuuspalu
24. jaan. 2024 15:07

Tahan ka seda ahju.Kas Kredex seda pooldab?

Taavi Teets
24. jaan. 2024 19:36

Tervist, Viljar! Ahja mudelid Mann, Juku, Mats ja ECO on Kredexile igati sobivad. Need on ühtlasi ka kõige populaarsemad mudelid