0.5 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
SportSpordiveteranide talvine spordipäev

Spordiveteranide talvine spordipäev

Ants Lindre

Maakonna spordiveteranide talvine kokkusaamine sai teoks eelmisel laupäeval, 20. jaanuaril külalislahkes Rapla Kesklinna koolis. Päeval võeti üksteiselt mõõtu nooleviskes, kovpalli vabavisetes ja kettagolfi lähivisetes.

Arvestust peeti kahes vanusegrupis: 35-64 ja 65+. Nooleviskes oli täpseim Kalju Kalda 79 silmaga 100 võimalikust, olles parim vanemas grupis. Noorematest kogusid Heiki Sassian 77 ja Marko Kreuz 76 silma. Naiste vanemas grupis kogus Hille Kand 70 ja nooremas Eili Anniko 69 silma. Korvpalli vabavisete noorema grupi võitja oli Marko Kreuz 8 tabamusega 10-st. Sama tulemusega jäi Raul Metsaäär pärast ümberviskeid teiseks. Kolmas oli Ahti Nuga 6 tabamusega.
Naistest olid täpsemad noorematest Kait Kaeval 7 ja vanematest Leili Kaas 6 tabamusega. Kettagolfi lähivisetes oli naistest parim Kait Kaeval 5 tabamusega. Nooremad mehed Raul Metsaäär ja Ahti Nuga pidasid maha tõelise lahingu. Mõlemad said 9 tabamust kümnest. Ümberviskamise kaks esimest viskeringi jäid viiki. Alles kolmandal korral sai Raul 6 ja Ahti 5 tabamust. Kolmas oli siin Taivo Koitla 7 tabamusega. Vanemas grupis said Aavo Kergand ja Mihkel Laurits kirja 5 tabamust.
Õhtu jätkus aastakoosolekuga, kus tehti kokkuvõte möödunud spordiaastast ja seati sihte edaspidiseks. Autasustati veteranide maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel ning Balti, Põhjamaade ja Eesti meistrivõistlustel oma vanusegruppides edukalt esinenud sportlasi. Tiiu Kosk tuli FIMBA N60+ korvpalli MM-il Eesti naiskonna koosseisus maailmameistriks. ESBA Euroopa meistrivõistlustel korvpallis kuulusid võitnud naiskonna MBL Estonia 55+ koosseisu Marelle Grünthal-Drell, Ene Ottender, Kersti Petjärv ja Margit Konno.
Jõutõstmises võitis Mihkel Laurits veteranide M70+ klassis MM-ilt kuld- ja hõbemedali ning EM-lt kuldmedali. Kergejõustiku veteranide EM-il tuli Mati Tiidre M80 klassis teivashüppes Euroopa meistriks. Samal võistlusel võitis Aavo Kergand kümnevõistluses pronksmedali. Tiitlivõistluste medaliomanikke autasustati termostega. Balti, Põhjamaade ja Eesti meistrivõistluste medalivõitjaid tunnustati tänukirjaga.
Üllatusesinejateks olid kutsutud Kadi võimlejad. Nende treener Kadi Saks tutvustas võimlemisklubi tegemisi ja saavutusi. Vürtsi lisas peoõhtule sporditeemaline mälumäng, võitis võistkond Esimene võistkondade Teisikud ja Ottod ees. Õhtu lõpetas ühine jalakeerutus tantsumuusika saatel. Rapla Spordiveteranide Koondis tänab seniseid koondislasi osalemiste eest ja ootab uusi aktiivseid liikmeid alates 35. eluaastast.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused