10.5 C
Rapla
Reede, 3 mai 2024
UudisedHinnavõrdlus: kus on siis kõige odavam

Hinnavõrdlus: kus on siis kõige odavam

Kõigile pakub huvi, kuidas on toidukaupade hinnad muutunud pärast käibemaksu tõusu 20 protsendilt 22 protsendile. Valisime välja 17 toiduainet, mis võiksid kuuluda tarbija tüüpostukorvi, ja võrdlesime nende hindu maakonnas esindatud kuue poeketi kaupluses: Selver, Prisma, Coop, Rimi, Maxima ja Grossi toidukaubad.

Marleen Murumets

Võiks ju arvata, et soodsaim ostukorv on Maximas või Rimis, kuid sellel kuul trügib esikohale Selver, kus meie koostatud ostukorvi maksumuseks kujunes 31,04 eurot. Seda küll tinglikult, sest hinda võib mõjutada Pereviiner, mis Selveris on müügil 500-grammises pakendis, mitte 900-grammises.
Kohe kannul on Rimi, mis pakub tüüpostukorvi 34,30 euroga. Eelmise aastaga võrreldes on seal hinnad kõikunud üles-alla, kuid nad proovivad leida kõige stabiilsemat, pakkudes punase euromärgiga tooteid. Kolmandal kohal on Grossi toidukaubad, kus ostukorvi hinnaks kujunes 34,84 eurot. Samas võib poodi minnes arvestada ka ettevõtte omatoodangu või hea soodustusega toodetega, mis kindlasti mõjutavad ostukorvi lõplikku maksumust.

Kõige kallimaks osutus meie hinnavõrdluses Coop, sest nemad annavad sellise ostukorvi 39,07 euro eest. Kallima ja soodsama ostukorvi vaheks kujunes 8,03 eurot.
Meie võrdlusse valitud köögiviljad leiab kõige soodsamalt Grossi toidupoest, samas soodsaima õuna leiab Selveri lettidelt. Kõige odavamalt saab Rakvere hakkliha Rimist, kes lubab sellele tootele püsivalt soodsat hinda. Sama lubab ka Prisma.
Kui võrdleme 500-grammise hapukoore hinda möödunud aasta jaanuariga, on näha, et hind on kohati tõusnud 20 eurosenti, aga mõnes poes sama palju langenud. Täna leiab soodsaima Alma hapukoore Prismast. Meie läbiviidud hinnavõrdlus toob välja, et hinnad on erinevad, kuigi käibemaks tõusis igal pool täpselt sama palju.
Toodete puhul on arvesse võetud praegust täishinda, mitte sooduspakkumist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare