6.6 C
Rapla
Esmaspäev, 4 märts 2024
SportNaiskodukaitse Rapla ringkond korraldas esimesed laskesuusavõistlused

Naiskodukaitse Rapla ringkond korraldas esimesed laskesuusavõistlused

Kaidi Kauffeldt

Pühapäeva, 28. jaanuari hommikul kogunesid naiskodukaitsjad Raplamaa valdadest Kaiu lasketiiru, et maha pidada ringkonna esimesed laskesuusavõistlused. Siinkohal on mõistlik mainida, et tegemist oli hobisportlaste võistlusega, kus osalejad olid erineval tasemel kokku puutunud suusatamise ja laskmisega, kuid keegi ei omanud kogemust laskesuusatajana.

Võistlusjuhend nägi ette suusatamist ca 1,2 kilomeetri pikkusel ringil ning laskmist 50 meetri tiirus. Suusatehnika võis võistleja valida vastavalt oma soovile ja oskustele, aga laskmine oli ette määratud sisetiirus sportpüssist, lamades ja toelt. Igal osalejal tuli läbida kolm suusaringi ning kaks lasketiiru. Laskmine toimus pärast esimest ja teist suusaringi, kummaski tiirus viis lasku. Võistlejaid registreerus kaksteist ning start anti ühisstardina kahes voorus.
Rada oli väikese Kaiu kohta üllatavalt mitmekesine. Tuli läbida täiesti jäiseid lõike, sõita lumisel vahemaal ning enne ringi lõppu vastu võtta ka üks tõus. Kuna välistemperatuur tõusis pidevalt, muutus raja olukord minut-minutilt keerulisemaks. Teises voorus startijad pidid rinda pistma juba karmimate rajaoludega.
Välja selgitati küll paremusjärjestus, kuid osalejad kinnitavad ühest suust, et võitis sport. Võistluse eesmärk oli jätkata tervist tugevdavat liikumisharjumust ning kogeda midagi uut. Osalejate nägudelt peegeldus rahulolu ning jäi kõlama mõte, et järgmisel aastal jälle.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused