-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
KrimiPolitseiteated

Politseiteated

Politsei- ja piirivalveamet

Arvutikelmused
26. jaanuaril andis Raplamaal elav mees politseile teada, et 12. jaanuaril sai ta e-postile tollideklaratsioonina näiva teate, kus tuli tasuda paki eest. Kuna mees ootaski pakki, siis pidas ta seda õigeks ja sisenes kirjas oleva lingi kaudu maksekeskkonda, kuhu sisestas enda pangakaardi andmed. Kuigi makse tegemisel laekus veateade, et makse ei õnnestunud, selgus hilisemal kontrollimisel, et pangakontolt oli tehtud ilma mehe nõusolekuta erinevaid makseid kogusummas 14 372 eurot.
29. jaanuaril andis Raplamaal elav mees politseile teada, et talle saadeti 16. jaanuaril SMS, milles teatati, et paki saamiseks peab ta täpsustama oma aadressi andmeid SMS-is olevale lingile vajutades. Selle lingi alt avanes Omniva veebilehega sarnane leht, kuhu mees pidi sisestama oma Smart-ID PIN koodi. Hilisemal kontrollimisel selgus, et mehe pangakontolt on tehtud tema loata erinevaid makseid summas 2640 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
29. jaanuaril sai politsei teate, et Rapla linnas korteris tekkis alkoholi tarvitamise käigus konflikt elukaaslaste vahel ja 26-aastane naine ründas noaga meest. Mehele anti esmaabi. Politsei pidas naise kuriteos kahtlustatavana kinni.
29. jaanuaril sai politsei teate, et Kehtna alevikus aiamaal tekkis konflikt koos alkoholi tarvitanud meeste vahel, mille käigus üks mees lõi teist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus
29. jaanuaril andis Raplamaal elav mees politseile teada, et 21. jaanuaril soovis ta osta ettevõttele Facebooki müügikuulutuses olnud väikelaadurit Avant, milleks võttis ühendust seda Facebookis müüva inimesega. Müüja sõnul oli masina müüjaks Soomes tegutsev ettevõte. Müügitehing lepiti kokku ja mees lasi ettevõtte raamatupidajal teha ülekande müüja antud Soome ettevõtte pangakontole. Praeguseks ei ole laadur saabunud ja müüjaga ei ole võimalik ühendust saada. Selgus ka, et esitatud müügiarve oli võltsing. Tekitatud kahju on 8254 eurot.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare