12.2 C
Rapla
Laupäev, 4 mai 2024
UudisedTäiendatud. Raplamaa haigla uueks juhiks saab Piret Sell

Täiendatud. Raplamaa haigla uueks juhiks saab Piret Sell

1. aprillist hakkab Raplamaa haiglat juhtima Piret Sell, sest senise haiglajuhi Pille Muki ametiaeg saab läbi.

Praegusele haigla juhile Pille Mukile on 31. märts viimane päev haigla juhi ametis. „Minu ametiaeg saab läbi, tegemist on korralise muutusega. Juhtimisperioodid on tähtajalised,“ põhjendas ta lahkumist. Juhivahetus haigla töös tänaseid raviteenuseid ei vähenda ega muuda, kinnitas Mukk.
„Nii nagu minu, on kindlasti ka järgmise juhi eesmärk maakonnas tervishoiuteenuste kättesaadavus meie inimestele. Haigla areng on pidev protsess. Arstina saan ka pärast 1. aprilli sellesse panustada,“ ütles ta. Mukk jätkab Põhja-Eesti Regionaalhaiglas (PERH) sisehaiguste kliiniku juhina.

Raplamaa haigla nõukogu esimees Agris Peedu rõõmustas, et Sell leidis COVID-i pandeemiaga tee tagasi arstitöö juurde ning et nüüd leiab uue väljakutse Raplamaa haigla juhtimises. Ootused ametiperioodile lepitakse uue juhiga Peedu sõnul kokku tööleasumisel, kuid võttes arvesse juhi esitatud visiooni ja nõukogu koosolekul arutatut, on märksõnadeks haigla jätkusuutlik majandamine, sealhulgas uus niinimetatud 50/50 rahastusmudel ja selle rakendamine.
Lisaks jätkub koostöö Tervisekassaga, investeeringute rahastusvõimaluste otsimine ja personaliressursi võimestamine. „Nõukogu liikmetele oli oluline, et haigla oleks veelgi aktiivsem kogukonna turvalisuse tagaja ja seda just nimelt ennetusvaldkonna kaudu.”
Raplamaa haigla nõukogu liige Ülle Laasner ütles, et eelmise juhi, Pille Muki tööga jäid nad väga rahule, sest haigla on rahalises mõttes olnud plussis. Laasneri sõnul on olnud aegu, kus eelarveline miinus on haiglal olnud väga suur. „Pillega koostöö oli väga hea,“ lisas ta. Uus juht jättis Laasnerile sümpaatse mulje, eriti jäi meelde asjaolu, et Sell peab väga tähtsaks ennetust ja seda, et haigla oleks väärt töökoht, kus on hea psühhosotsiaalne kliima ja inimesi väärtustav keskkond. „Kuna Piret Sell on teinud väga suurejoonelise karjääri ravimifirmas Euroopa tasandil, on tal väga suured juhtimiskogemused. Usun, et me saame väga ägeda juhi,“ ütles Laasner.
Selli visiooni kohaselt on Raplamaa haigla kogukonnahaigla, mille tegevus on suunatud eelkõige tervishoiualase turvatunde suurendamisele kogukonnas ja tervisenäitajate paranemisele. Sellist saab haigla juhatuse liige kolmeks aastaks.
Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 1994. aastal. Aastal 2020. taastas Sell oma arstilitsentsi, kui oli vastu võtnud otsuse tulla pärast pikaajalist karjääri ravimitööstuses tagasi meditsiinisüsteemi. ”Kuna mu juhtimiskogemus on oluliselt suurem kui kliiniline kogemus, oli juhi positsioonilt alustamine minu jaoks turvaline ja loogiline valik,” ütles ta. 2022. aasta suvest on Sell olnud Regionaalhaigla järelravi keskuse juhataja-ülemarst ning ta on seisukohal, et Raplamaa haigla on üks samm edasi, sest juurde tulevad ambulatoorne osa ja rahastuslepingud, millega ta seni kokku puutunud ei ole. ”Olen selleks väljakutseks valmis ja põnevil.”
Oma kandideerimise otsust arutas Sell korduvalt Pille Mukiga, ütles ta. ”Mulle väga meeldib, mis dr Mukk koos Raplamaa haigla ülemarsti dr Märgiga on viimase viie aasta jooksul Raplamaa haiglas saavutanud,” lisas ta ja ütles, et suuri ümberkorraldusi plaanis ei ole. ”Raviteenus peab vastama maakonna inimeste vajadustele ja muutuma koos vajaduste muutumisega.”
Juhtimisstiililt on Sell enda sõnul kaasav. Olulisel kohal on tema jaoks töötajate kogemused ja ideed patsientide ravi paremaks korraldamiseks. Uue juhi siht on jõuda selleni, et töötajad peaksid Raplamaa haiglat suurepäraseks tööandjaks. Koostööd soovib Sell teha ka esmatasandi ja sotsiaalvaldkonnaga, et patsientide raviteekonnad oleksid võimalikult selged ja sujuvad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare