12.2 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
GaleriiKohilas tähistati Tartu rahu aastapäeva

Kohilas tähistati Tartu rahu aastapäeva

Kohila Vabaduse väljakul tähistati 2. veebruari hommikul Tartu rahu aastapäeva. Vallavanem Allar Haljasorg asetas pärja Vabadussõja monumendile ning pidas kõne. Ta ütles, et eestlaste üks suuremaid väärtusi on vabadus.
“Vahel võib tunduda, et vabadus on meile iseenesestmõistetav, aga samas on ülitähtis meenutada neid, kes vabaduse eest võitlesid. Tänu neile saame üles ehitada oma riiki ja ka Kohila valda,” rääkis Haljasorg.
Kohilas on vabariigi aastapäeva kõrval järjepidevalt tähistatud ka väiksemaid isamaalisi tähtpäevi. Kui Tartu rahu aastapäeva 2. veebruaril võib pidada 24. veebruari järel tähtsuselt teiseks riiklikuks pühaks, siis lisaks sellele on Kohilas tähistatud ka Vabadussõja relvarahu aastapäeva 3. jaanuaril. Allar Haljasorg tõi välja, et seda tehakse selleks, et anda tulevastele põlvedele head eeskuju.
Tartu rahu aastapäevale pühendatud tseremoonial oli kohal ligikaudu 20 osalejat. Lisaks Kohila vallavalitsusele olid üritusel esindatud Kaitseliit ja Kohila gümnaasium. Tseremoonia kestis kokku umbes veerand tundi.
Tartu rahulepingu sõlmisid omavahel Eesti ja Nõukogude Liit 2. veebruaril 1920. Sellega lõpetati Vabadussõda, pandi paika Eesti idapiir ja Nõukogude Liit tunnustas Eesti iseseisvust.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare