-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
SisuturundusPidulik lauakaunistus: milliseid vigu mitte teha?

Pidulik lauakaunistus: milliseid vigu mitte teha?

Sisuturundus

Plaanite serveerida kodus valmistatud sünnipäeva- või sõbrapäeva õhtusööki?

Väikese pingutuse ja lauakaunistuselementide abil saate tõenäoliselt muuta iga õhtusöögipeo eriliseks sündmuseks. Internetist inspiratsiooni ammutades tundub, et teate juba, millist laudlina valida või kuidas söögiriistu sättida, kuid pole lõpptulemusega rahul?
Siin on lühike juhend selle kohta, mida peaksite vältima, et tunneksite end kaetud lauas mugavalt ja hubaselt.

Peamised vead, mis võivad halvendada piduliku laua esteetikat

1. Sobimatud värvid ja mustrid

Nagu riietuses, on oluline kaaluda ka laudade kaunistamiseks valitud värvipaletti ja mustrikombinatsioone. Tavaliselt võivad valed värvikombinatsioonid või ruudulise mustri kokkupõrge näiteks triibulise salvrätikuga visuaalselt häirida üldist väljanägemist. Harmoonilise esteetika loomiseks valige õhtusöögilauale mitmekülgne pastelne värvipalett ja minimalistlikud mustrid.

Kui soovite heledamat väljanägemist, näiteks sõbrapäeva puhul, võite katta laua sügavpunase või roosa laudlinaga, kuid nende aktsendivärvidega peaksid kaasnema pehmemad toonid. Selle värvitooniga sobivad hästi ka elegantse messingist tooniga söögiriistad, nii et kui otsite esteetiliselt meeldivat sisustust, siis külastage formadore.ee

2. Kehvasti valitud klaastooted

Klaaside või pokaalide valimisel lauakaunistuseks tuleks vältida segatud ja kokkusobimatuid komplekte, võttes arvesse ka nende funktsionaalsust. Kui õhtusöögi ajal juuakse veini, veenduge, et teil on läikivad, ainult veinile mõeldud klaasid, ja sobitage vajaduse korral täiendavate joogiklaaside stiiliga – valige vastavalt vajadusele klassikaline või šikk disain.

3. Valed proportsioonid

Peene ja pilkupüüdva lauapildi saavutamiseks püüdke luua tasakaal, valides erineva suuruse ja kõrgusega sobivaid kaunistusi. Näiteks võite paigutada klaasidest kõrgema küünlajala või suurema lilleseade laua keskele, luues dünaamilise paigutuse. Kõige levinum lauakatmise viga on ebaühtlaselt paigutatud lauaelemendid. Ebavõrdne vahekaugus kaunistuste või serveerimistaldrikute vahel võib tunduda väikese probleemina, kuid tegelikkuses häirib see sageli proportsionaalset vaatepilti, eriti kui laud on ülerahvastatud.

4. Ülekoormatud lauapind

Kuigi sisekujundus seostub mõne jaoks pompoossete kaunistustega, on väga oluline tagada, et laud oleks einestamiseks mugav. Ärge liialdage ja veenduge, et kaunistused ei segaks külalistega silmsidet ja vaba suhtlemist. Samuti võib suur hulk esemeid ja kaunistusi tekitada liiga kaootilise ilme.

5. Lõhnaküünlad pidulikus lauakujunduses

Isegi kui teil on lemmik- ja ajaproovitud küünlalõhnad, ei soovita me oma pidulikku lauda lõhnaküünaldega kaunistada. Küünla lõhnaained võivad tavaliselt häirida toidu lõhna ja maitset, seega valige kaunistuseks naturaalsed mesilasvaha- või sojavahaküünlad, mis ei sisalda parafiini.

Kokkuvõtteks, need viis peamist tähelepanekut võimaldavad teil oma pidulikku lauakaunistust hoolikalt vaadata. Levinud vigu vältides saate luua tõeliselt hubase einestamiskogemuse, mis võimaldab teil nautida maitsvat toitu ja aega koos lähedastega. Kuid pidage meeles, et iga pidulik dekoor sõltub täielikult teie isiklikust stiilist ja eelistustest ning mõõdukuse ja klassikaliste lauakaunistuselementide kasutamisega ei saa kunagi valesti minna.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare