13.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
PersoonAavo Lumi ei osanud presidendi teenetemärgist unistadagi

Aavo Lumi ei osanud presidendi teenetemärgist unistadagi

Raplamaalastest pälvis sel aastal presidendi teenetemärgi viis inimest, kellest üks on pikaaegne riigiametnik ja veterinaar Aavo Lumi (68), kes hobi korras on ka ooperilaulja.

Esimesed viisteist minutit Aavoga annavad aimu, et tal on, mida jagada. Terve elu veterinaariamaailmas annab alust uskuda, et Aavo on inimene, kellel on seltskonnaõhtutel põnevaid tööalaseid lugusid pajatada. Osa seikadest avab ta sel talvisel õhtul Märjamaa kiriku vastas olevas pubis ka mulle. Üksikud pääsevad leheveergudele, teised jäävad saladuslikult pubi seinte vahele.
Et kohtume Märjamaal, ei ole juhuslik. Aavo on küll Tartust pärit, seal õppinud ja kasvanud, kuid Märjamaal elanud juba aastast 1976. Selles „süüdistab“ ta abikaasat, kellega alles hiljaaegu tähistati 47. pulma-aastapäeva. Noored kohtusid Eesti Põllumajanduse Akadeemias (EPA), kus mõlemad õppisid loomaarsti erialal. „Siis tuli kena neiu Märjamaalt ja röövis mu lihtsalt ära ja niimoodi hakkaski see elu siin edasi arenema,“ võtab Aavo Raplamaale tulemise loo kokku. Veterinaarias töötavad mõlemad tänaseni, koos käiakse ühistel töistel väljasõitudel, kus ühel üks ja teisel teine roll täita. Aavo ütleb naerdes, et nende peres on veterinaaria teemaks nii tööl, kodus kui ka puhkehetkedel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare