0.5 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
ArvamusLiiga palju on vastuseta küsimusi

Liiga palju on vastuseta küsimusi

Heiki Hepner,
Kohila vallavolikogu maakomisjoni esimees

Kohila valda on tabanud erakordselt suur uute kaevanduste avamise surve. See on nii suur, et keskmiselt igal vallavolikogu istungil tuleb kaevandustegevusega seotud eelnõu volikogu lauale. Ja nii juba enam kui viimased kaks aastat. Kohila vald ei ole nende menetlemisel lähtunud põhimõttest „mitte ainult minu tagahoovis“ ega ole sugugi kõiki taotlusi tuimalt eitanud. Igale esitatud soovile on sisuliselt sisse vaadatud.

Selleks, et ka kaevandusi puudutav tegevus oleks süsteemne ja lahendus sobituks valla ruumilise planeeringuga, on Kohila vald oma uues üldplaneeringus kehtestanud nõude, et kaevandusalad peavad olema kantud valla üldplaneeringusse. See põhimõte on vastukarva nii kaevandajatele kui ka riigile, sest siiani on ju saanud teisiti. Valda senine praktika kindlasti ei rahulda, sest kaevanduse puhul on tegemist väga suure ruumilise mõjuga ettevõtmisega, mis võib valla üldplaneeringu sõna otseses mõttes pea peale keerata. 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused