-1.2 C
Rapla
Kolmapäev, 21 veebr. 2024
UudisedSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused

“Kaelkirjaku süda on uskumatult suur”, Sofia Chanfreau
2022. aastal laste- ja noortekirjanduse Finlandia auhinna võitja jutustus räägib ühest 10-aastasest tüdrukust, kes jäi saatuse tahtel ainult isaga elama. Kui isa leidis endale n-ö uue kaaslase, hakkas tüdruk endale lennuka fantaasiaga erinevaid müstilisi olendeid ette kujutama, palju müstilisemaid kui Harry Potteris. Kuni lõpuks jõuab ta sinna välja, kuhu oli kadunud ta ema, millest muidu kodus üldse ei räägitud. Omapärane raamat ja põnev lugemine noortele, klassis või vanematega arutamiseks.

“Elulised lood”, Märt Treier
Ta on andnud välja kolm raamatut, millest esimene oli “Hommikuju

tud varajasele ärkajale”, järgmine oli “Eluolulised lood” ja viimane “Ennäe inimest!”. Need raamatud on kokku pandud tema kõnelustest, kui ta reedeti ja laupäeviti juhib Vikerraadio hommikuprogrammi. Teda on väga mõnus kuulata ning kunagi oli mul seisukoht, et teda on parem kuulata kui lugeda, aga nüüd, kui ma seda viimast lugesin, leidsin, et see oli mõnus lugemine. Märt on inimene, kes märkab ja analüüsib tänavapilti. Liigub inimeste seas, paneb tähele ja kirjutab üles ning selle põhjal räägib raadios ja nüüd on see kõik raamatus.

“Ma kuulan sind”, Ly Seppel-Ehin
Autor on töötanud kaks

kümmend aastat gestaltpsühhoterapeudina ning kokku

kogunud kõnelusi laste ja noortega. Väikesed terad ja jutuajamised lastega, lastevanematega ja õpetajatega. Soovitaksin lugeda ikkagi rohkem lastevanematel ja

täiskasvanud inimestel. Siin ei ole ainult tõsised jutuajamised, vaid leidub ka humoorikaid kohti. Mõnus ühe õhtu raamat

Mia Cordelia Kitsin

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused