1.6 C
Rapla
Neljapäev, 22 veebr. 2024
UudisedÜhe ingerisoome perekonna teekond Eestisse

Ühe ingerisoome perekonna teekond Eestisse

Helerin Väronen

Kultuuririkkuse aasta puhul sai 10. veebruaril Hageri muuseumis rohkem teada Eestis elava vähemusrahvuse, ingerisoomlaste kohta. Nende elust, kultuurist ja ajaloost rääkis Raissa Keskküla (Lilja Tervo) ja oma mõtteid koos muusikaliste vahepaladega jagas Taisto Uuslail.

Kuigi rahvastikuregistri andmetel ei ole ingerisoomlasi enam kuigi palju Eestis alles, teab peaaegu igaüks oma tutvuringkonnas kedagi, kes on ingerisoome juurtega.
Peamiselt keskendus selle päeva jutt Teisele maailmasõjale, kuna just see aeg sai Ingerimaale ja seal elanud soomlastele saatuslikuks. Sellest perioodist rääkis Raissa läbi oma perekonna, Tervo silmade. Ingerimaalt rändasid nende perest ära vanaisa Pietari, vanaema Anna, nende tütred Mari ja Amalia, minia Liisa koos tütre Lilja (Raissa) ja poja Juhanaga ning minia Hilma koos poja Reinoga. Raissa rääkis, et nad elasid Marienburgis Leningradi oblastis. 1941. aasta suvi oli ärev ja ühel juulikuu päeval, kui Raissa ise oli umbes kuuvanune, tuli naabrinaine jutuga, et kohe ründavad saksa sõdurid, ainult paar tundi on aega pakkida ja metsa põgeneda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused