2.2 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
LisalehtKUKITEMUKIKop-kop. Kes on? NÖFF on!

Kop-kop. Kes on? NÖFF on!

Koos saabuva märtsiga tuleb Raplamaa oma filmifestival, Naiste Ööde Filmifestival ehk NÖFF! 7.-10. märtsini on oodata uut ja värsket võimalust festivalist osa saada, kaasa mõelda, naerda koos naerjatega, nutta koos nutjatega, tunda kunstisse peidetud pärleid.

Mia Cordelia Kitsing

NÖFF-i aitab tutvustada festivali eestvedaja Katrin Klaebo. “Naiste Ööde Filmifestivali idee sai alguse sellest, et kuulsin 2018. aastal, et Raplasse ehitatakse kino. Kuna meil on suur naisorganisatsioon Ettevõtlikud Naised Raplamaal, mille asutaja ma olen, tekkis kohe idee ühendada naised, naistepäev ja kino ning festivali idee oligi sündinud. Helistasin Tiina Lokkile, kes on Pimedate Ööde Filmifestivali juht, ja küsisin, mis tema asjast arvab. Pärast väikest mõtlemist arvas ta, et see on hea idee ja ma võiksin festivali korraldada igal aastal, sest just see tühimik on Eestis täitmata ning sobitub Rapla väikelinna,” heidab Katrin Klaebo pilgu algusaastasse.

Festivali olulisus on peidus teostest veel sügavamal
Kogu selle iga-aastase projektiga teadvustatakse ühiskonna valupunkte. “Festivali fookuses on naised ja naistega seotud teravad teemad ja seda fookust me ei muuda, vastasel juhul kaotaksime kogu mõtte. Samas tähistame ju rahvusvahelist naistepäeva, ka see mõtestab festivali, oleme solidaarsed naistega,” räägib Klaebo. Läbi aastate on fookuses olnud erinevad teemad nagu lähisuhtevägivald, lastetus, keskkonnaprobleemid, kuulsad naised läbi ajaloo, terviseteemad. “On oluline tegelikult määrata teema, sest aeg ja raha on festivalil limiteeritud ning valik tuleb teha parimaist parim,” sõnab Klaebo.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare