10.5 C
Rapla
Esmaspäev, 20 mai 2024
UudisedSõbrapäeva talvetrall tõi kokku hulganisti peresid

Sõbrapäeva talvetrall tõi kokku hulganisti peresid

Kaiu kandi kogukond ühendas kaks sündmust, sõbra- ja vastlapäeva ning tähistas mõlemat pühapäeval ühe korraliku talvetralliga.
Reedene vihmasadu pani küll korraldajad kahtlema, kas selleaastane pikim liug saab üldse välja selgitatud, aga ilmataat halastas lõpuks täie raha eest, sest õhk oli parajalt karge ja lumi sillerdas päikese käes terve päeva. Hea  talveilm meelitas Kaiu staadionile hulganisti peresid: emad-isad lastega, vanaemad-vanaisad lastelastega.
Tegevused algasid Kaius keskpäeval. Esmalt selgitati välja selle aasta pikimad vastlaliud neljas kategoorias: koolieelikud, algklassid, põhikool ning vanemad. Kel kelgusõit tehtud, sai suunduda skatepargi poole, kus käisid erinevad tegevused. Näiteks oli kohal lõbus rebane, kes hoidis pere pisemaid tegevuses, avatud olid puutöötuba ja meisterdamise nurk. Igaüks sai endale saagida puidust raami, sinna sisse sättida kriiditahvli ja koos perega see siis värvida ja kaunistada. Samal ajal, kui värv kuivas, võis minna kaema tehnikanurka.
Kohal olid ralliautod Juuru tehnikaklubist, Kaiu vabatahtlikud päästjad tuletõrjeauto ja pulberkustutiga, Juhan Uustalu külgkorviga mootorrattaga. Erilist nostalgiat pakkus tehnikanurgas aga T150 traktor, mis demonstratiivselt Kaiu LT meeste poolt lörina ja tossu saatel käima pandi. Nii mõnigi kohalolnu naeratas ja ütles: „Lapsepõlv tuleb meelde.“
Hea võrdlusmomendina oli vana rauakolaka kõrvale toodud tänapäevane traktor, kuhu samuti lapsed sisse ronisid ja end kõrgustes tähtsate töömeestena tunda said. Tehnikanurgas oli mõeldud veel rallisõpradele. Üles seati televiisor, kus sai kaasa elada käimasolevale Rootsi rallile. Seda võimalust kasutasid paljud pereisad.
Lastele oli pühapäeval tegevusi vahest kõige rohkem. Erilist elamust pakkusid Allikasilma Elamustalu neljajalgsed nunnud, keda sai paitada ja platsil jalutada. Nii kui lambad ja kits kohale jõudsid, olid lapsed justkui magnetiga nende juurde tõmmatud. Väike, kahekuune talleke ronis pisematele muudkui sülle ja poseeris lahkesti fotonurgas kõigiga. Loomi oli üritusel teisigi – kaks hobukaarikut tegid päeva jooksul inimestele lõbusõitu ja mitme tunni vältel ei olnud hetkegi, kui vankrid tühjad oleksid olnud.
Lõbusatele tegevustele lisaks pakkus päev Kaius ka võistlusmomente. Mõõtu võeti naelalöömises ning kahemehesaega saagimises. Kaasaelajaid jagus ning kiiremad ja osavamad said premeeritud.
Sõbrapäeva talvetrall toimus tänavu teist aastat. Sarnaselt eelmise aastaga moodustati ühel hetkel inimestest Kaiu staadionile süda tähistamaks sõprade ja kogukonna tähtsust. Kogukonna südamest on saanud sõbrapäeva talvetralli sümbol.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare