15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedSoov lugeda, aga mida?

Soov lugeda, aga mida?

Rapla keskraamatukogu raamatukoguhoidjate nädala lugemissoovitused

Sulari Gentill,
„Naine raamatukogus”

Menukas Austraalia krimikirjanik Hannah Tigone kirjutab põnevikku Winifredist ehk Freddiest, kes kohtub Bostoni avalikus raamatukogus kolme võhivõõraga – Whiti, Caini ja Marigoldiga. Lugemissaali vaikust lõhestanud naise läbilõikav karje loob aluse sõpruseks ja koos asutakse asja uurima. Kuid verivärsket sõprust hakkavad proovile panema üksteise saladused, kahtlused, ootamatud kallaletungid ja uued mõrvad. Kas mõrvar on üks nendest?
Samal ajal peab Hannah Tigone kirjavahetust ameerika kirjaniku ja oma fänni Leoga, kes loeb Hannah pooleliolevat käsikirja ja annab nõu Bostoni eluolu ja tänavate kohta. Hiljem aga selgub, et Leo pole see, kellena ta end esitleb.

 

Ilmar Tomusk, „Uks”

Raamat on mõeldud eeskätt küll põhikooliõpilastele, kuid nauditav lugemine on see ka täiskasvanutele. Loo peategelased on Margus ehk Mäks ja uue õpilasena klassi tulnud Sirli. Mõlemad on väga pikka kasvu ja jäävad seetõttu kiusajate hambusse. Ühel päeval kiusajate eest ära joostes leiab Mäks ebatavalise maja ja avastab selle hämmastava võime. Millega täpsemalt tegu, jäägu lugejale endale avastada. Tänu majale saavad noored jagu kiusajatest ja Mäksi vanemate mured leiavad samuti lahenduse. Tomusk on suutnud taas kirjutada teose, mis hoiab põnevil kuni raamatu viimase leheküljeni ja paneb mõtisklema koolikiusamise, sõpruse ja lootuse teemadel.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare