3.3 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
UudisedUudisfoto võit tuli Raplamaa Sõnumite toimetusse

Uudisfoto võit tuli Raplamaa Sõnumite toimetusse

Marleen Murumets

Täna, 21. veebruaril kuulutati välja 2023. aasta pressifoto ning parim uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto. Uudisfoto võitja on Raplamaa Sõnumite fotograaf Camilla Kännola fotoga „Elektrikute tööpäev”.

„Ma natukene nutsin ja värisesin. Ma ei osanud arvata, et mina võidan,” kirjeldab Camilla Kännola oma emotsioone ning lisab, et tunne on meeletult hea. Camilla ütleb, et kandideeris peatoimetaja Tõnis Tõnissoni ja oma ema initsatiivil. „Ema surus mind ikka väga palju,” muheleb Camilla.

Pildi valis ta ise välja. See tundus kõige sobivam ja meeldis talle endale samuti kõige rohkem, just selle efekti pärast, mille traatidelt tuulde pudenev lumi tekitas. Teised konkursitööd jätsid Camillale samuti suurepärase mulje. Oleks tema olnud kohtunik, ei oleks ta osanud ealeski võitjat välja valida. Igal pildil oli oma lugu.

Žürii esimees oli Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov. Eestist olid fotosid hindamas fotograaf Raigo Pajula ja uuriv ajakirjanik Piret Reiljan. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Leedu vabakutseline fotograaf ja fotograafia õppejõud Evgenia Levin ja dokumentaalfotograaf Akseli Valmunen Soomest. Kokku laekus konkursile 787 fototööd. Fotod, mis kandideerisid neljas erinevas kategoorias: uudis, olemus, portree ja sport. Osalejaid oli tänavu 44. Iga kategooria võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Traditsiooniline Eesti pressifoto näitus avati Tallinnas Viru Keskuses. Edasi saab parimaid pressifotosid uudistada märtsi algusest alates Tartus, Narvas, Pärnus, Rakveres, Jõhvis ning mujal Eestis.

Uudisfoto kategoorias võitnud pilt:

4 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Rain Terras
21. veebr. 2024 22:19

Palju õnne! Mina märkasin seda ka ja mõtlesin just, et nii ägedalt tabatud hetk!

Õie Paaslepp
22. veebr. 2024 00:31

Palju, palju õnne! Foto
vääris tunnustust, väga hea võte.

Karin Mürk
22. veebr. 2024 07:12

Palju õnne, armas Camilla!

Aare Hindremäe
22. veebr. 2024 11:17

Õnnitlen!