4.9 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
UudisedRaplas algas vabariigi aastapäeva tähistamine päikesetõusul

Raplas algas vabariigi aastapäeva tähistamine päikesetõusul

Vabariigi aastapäeva tähistamine algas laupäeval, 24. veebruaril üle Eesti juba päikesetõusul. Nii ka Raplas, kus päike tõusis kell 07:33. Pidulik lipuheiskamise tseremoonia toimus sel puhul Rapla keskväljakul. Silma järgi hinnates oli kohale tulnud umbes sadakond inimest.

Täpselt päikesetõusul pidas Rapla vallavanem Gert Villard kõne, kus ta soovis Rapla valla elanikele ilusat vabariigi aastapäeva. Ühtlasi viitas ta oma kõnes haprale olukorrale maailmas ning viskas õhku küsimuse, et kui mitme päeva toiduvaru meil kodus on juhuks kui peaks mingi kriis saabuma. Lühikesele sõnavõtule järgnes pidulik tseremoonia, mille käigus heisati keskväljakule neli sinimustvalget trikoloori. Nende heiskajateks olid vallavanem Gert Villard, vallavolikogu esimees Kalle Toomet, Kaitseliidu Rapla maleva pealik major Indrek Jürgenson ja Rapla Gümnaasiumi õpilane Kristo Ehrenpreis.

Kaunis oli seegi, et samal ajal lippude heiskamisega laulis Kabala segakoor ilusat isamaalist laulu “Eesti lipp”, mille on kirjutanud helilooja Enn Võrk. Lisaks laulsid kohalviibijad üheskoos Eesti hümni ning Kabala segakoor esitas veel teisigi isamaalisi laule.

Sellele järgnes juba mitteametlik osa, kui söödi sünnipäevakringlit ja joodi teed. Kes soovis, sai Eesti sünnipäeva tähistamist jätkata kinosaalis, kus näidati filmi “Elu ja armastus”.

Laupäeval, 24. veebruaril 2024 sai Eesti vabariik 106 aastaseks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare