3.3 C
Rapla
Kolmapäev, 17 apr. 2024
LisalehtKäsitöölaneKäsitöölane: Käsitööettevõtjat viivad enim edasi koostöö ja üksteise toetamine

Käsitöölane: Käsitööettevõtjat viivad enim edasi koostöö ja üksteise toetamine

Alates detsembri algusest on Raplamaal ja kaugemalgi näha olnud üht omamoodi ratastel poodi. Kel olnud julgust poodi sisse astuda, on avastanud, et seal on end sisse seadnud puutöömeister Raivo Lepaste, keda teatakse tema kaubamärgi, Lamba Antsu Wärkstuba järgi.

Raivo teekond käsitöömaastikul ei ole olnud just kuigi lihtne, kuid julgus, kastist välja mõtlemine ja heade koostööpartnerite leidmine on aidanud Lamba Antsu Wärkstoa kaubamärgil levida Rapla maakonnast kaugemalegi.
Oma juurtelt on Raivo tegelikult tartlane, kuid elu tõi ta ühel hetkel Kehtnasse. Puutööga meeldis Raivole ka varem tegeleda – ta ütles naerdes, et “väiksena olid mul näpud kogu aeg verised”. Nii et süda oli Raivol puutööle juba ammu antud ning aastatepikkune harjutamine tegi aina osavamaks. Kehtnasse kolides oligi tal soov leida korter, mille juurde kuulub võimalikult suur kelder, kuhu saaks luua oma puutöö hobitöötoa. Sellise korteri ja keldri ta leidiski.
“Vedasin eraldi voolu keldrisse, panin sundventilatsiooni ja ehitasin selle tööruumiks välja, muretsedes sinna hädapärased seadmed. Need ei ole küll nii professionaalsed nagu tööstuses, aga kodukasutaja jaoks on need piisavalt professionaalsel tasemel,” rääkis Raivo.
Pärast töötoa valmimist hakkas proovimine ja katsetamine puutööga pihta. “Eks ma olen sellise laia silmaringiga, vaatan ringi, mis meeldib ja kui näen midagi huvitavat, siis ma mitte ei kopeeri seda asja, vaid loon sellest oma versiooni. Näiteks puuviljaalused. Need ei ole midagi uut, neid tootis Eesti esimese vabariigi ajal Johannes Lorup klaasist, ma teen aga sama asja puidust. Ja ei ole need midagi paksemad või massiivsemad, kannatavad konkurentsi küll.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare