16.6 C
Rapla
Neljapäev, 2 mai 2024
ValladKehtna valdSaemees on Kehtnas kõvasti pahandust teinud

Saemees on Kehtnas kõvasti pahandust teinud

Müstiline saemees on Kehtnas teinud hulga pahandust, saagides omale puid avalikes kohtades.

Nii näiteks on ta tegutsenud Kehtna männitukas terviseradade ümbruses, aga ka männituka Staadioni tänava poolses osas. Kehtna vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Mario Piirmets kinnitas, et kohati on tõepoolest puid kas maha saetud või kahjustatud. Sellist tegevust on täheldatud nii Kehtnas kui ka Keavas.
Kehtna valla ametlikus teates on kirjas, et Keavas võib osava saemehe tegutsemise jälgi märgata Põrsaku tee lõpus asuvas metsatukas. Seal on langetatud elujõus kuused, mis nüüd pakkudeks saetuna ära vedamist ootavad.

“Teadmata isik on teostanud raiet ka Kehtna männitukas terviseradade ümbruses. Tema huvitub tormiga murdunud puudest, kuid lisaks on langetanud ka kasvavaid kuuski. Temast jäävad maha vaid oksarisu ja traktorijäljed. Puidu väljaveoks kasutab ta traktorit, millega üle tuletõrjestaadioni sõites metsamaterjali ohutusse kohta viib,” seisab samuti kirjas Kehtna valla teates.
Veel on seal välja toodud, et kõige müstilisem saemees tegutseb Kehtna männitukas Staadioni tänava poolses osas. Seal on käsisaega nüsitud peenemaid puid, jättes püsti meetrised tüükad. Mõnes kohas on puud tükeldatud ja ära veetud või jäetud maha äravedamist ootama. “Ühes kohas on peenemaid puid vigastatud või saetud muul põhjusel, aga puud on maha vedelema jäetud,” ütles Mario Piirmets.
Keskkonnaamet nende intsidentidega otseselt ei tegele, sest nende pärusmaa on metsamaal aset leidvad rikkumised. Küll aga ütles Keskkonnaameti Raplamaa büroo juhataja Marek Saar, et selline tegevus tiheasustusalal ei ole tavapärane. “Kindlasti ei ole tavapärane, et inimene sellisel viisil asulas puid langetama hakkab. Asulas sellist huligaanset ja omavolilist tegevust nähes tasub helistada hädaabinumbril 112. Tiheasustusalal peab puu langetamiseks loa andma kohalik omavalitsus,” kommenteeris Saar.
Mario Piirmets tõi välja, et praeguse seisuga on Kehtna vald teinud avaliku teavituse ning kõnealuste alade korrastamise on vald võtnud enda peale. “Hetkel oleme teinud avaliku teavituse, et ilma kooskõlastuseta puude raiumine ei ole lubatud. Nende alade korrastamine on vallavalitsuse tööplaani võetud,” sõnas Piirmets.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
raplakas
28. veebr. 2024 14:46

Keegi ei näinud, vedas traktoriga välja jne.? Ei usu. Seda võiks politsei ikka natuke uurida.