-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
KrimiPäästeteated

Päästeteated

Elumaja põles  lausleekides
27. veebruaril kell 22.09 teatati häirekeskusele, et Kehtna vallas Põllu külas põleb lausleekides elumaja. Päästjad alustasid kohe hoone üldise kustutamisega ning lokaliseerisid põlengu kell 22.51. Tulepesade otsimine ning konstruktsioonide lahti võtmine vältas veel mõned tunnid ning tulekahju likvideeriti 28. veebruari varahommikul kell 1.27. Sündmuskohal käinud elektrikute sõnul oli majas probleeme peaühendusega.

Korsten põles
27. veebruaril kell 23.21 said päästjad väljakutse Kohila alevisse Metsa tänavale. Teataja sõnul oli põlema süttinud kahekordse maja korsten, mis pildus sädemeid ja oli näha ka leeki. Päästjad kustutasid korstnas tekkinud tahmapõlengu pulberkustuteid kasutades ning kontrollisid ohutuse tagamiseks termokaameraga üle ka konstruktsioonid. Omanikule anti suunis võimalikult kiiresti korstnapühkija kutsuda. Pererahva sõnul aitas neid olukorra kiireks avastamiseks tööle rakendunud suitsuandur.

Kiirabi ei pääsenud patsiendini
28. veebruaril kell 21.53 käisid pääst­jad Märjamaa vallas Kojastu külas abistamas kiirabi. Kuna läheduses asuv Velise jõgi oli kõrge vee tõttu ajanud jääkamakad tee peale, ei olnud kiirabil võimalik patsiendi juurde pääseda. Nii tõid päästjad patsiendi ATV-ga kiirabiautoni.

Prügiauto sõitis elektriliinidesse
29. veebruaril kell 9.06 teavitati häirekeskust, et Kehtna vallas Kärpla külas on prügiauto sõitnud elektriliinidesse. Päästjad tuvastasid sündmuskohal vana liini, mille tugipost oli ära kukkunud ning seetõttu ka juhtmed liiga madalale vajunud. Kuna liinid polnud pinge all, eemaldasid päästjad juhtmed teelt. Edasi tegelevad sündmusega elektrikud.

Korteripõlengus hukkus inimene
3. märtsil kell 3.11 teatati häirekeskusele, et Järvakandi alevis Nõlva tänaval annab suitsuandur häiret ning trepikojas on tunda suitsuhaisu, lisaks olid esimese korruse korteri aknad tumenenud. Teatajate sõnul elas korteris eakas naine. Kohale saabunud päästjad leidsid suitsu täis korterist põlenud voodist hukkunud 88-aastase naise. Põleng oli imekombel ise sumbunud, kuid naine abi kutsuda ja ennast päästa ei olnud suutnud. Traagiliselt lõppenud põleng sai alguse tõenäoliselt lahtise tule kasutamisest.

Auto sõitis vastu puud
4. märtsil kell 14.32 kiirustasid pääst­jad Märjamaa valda Alakülla, kus auto koos nelja reisijaga oli vastu puud sõitnud. Kolm inimest said kergemaid kehavigastusi, kuid pääsesid autost ise välja. Neljas reisija tuli päästjatel autost välja tõsta ning kiirabi viis kannatanu haiglasse. Päästjad likvideerisid sõidukil süttimisohu.
Lääne päästekeskus

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare