18.3 C
Rapla
Pühapäev, 28 apr. 2024
UudisedAvis Utilitas Rapla alistas tasavägises heitluses Riia Zelli

Avis Utilitas Rapla alistas tasavägises heitluses Riia Zelli

Avis Utilitas Rapla alistas laupäeva, 9. märtsi õhtul tasavägises heitluses Riia Zelli 78:77. Eriti närviliseks läksid lõpusekundid, aga Rapla suutis eduseisust kinni hoida ning kirjutas tabelisse kaheteistkümnenda võidu. Tegemist oli erakordselt võrdse heitlusega, kus kord oli peal Riia ja siis jälle Rapla. Kõnekas oli see, et kolmanda veerandaja alguses oli Riia korraks eduseisus koguni 12 punktiga, kuid Rapla suutis end ka sealt tagasi võidelda.

Algviisikud:
Riia Zelli: Isiah Osborne, Toms Skuja, Ricards Vanags, Jordan Hunter, Davids Viksne
Avis Utilitas Rapla: Malik Pope, Eric Hunter, Tormi Niits, Marek Ruut, Martin Paasoja

Avaminutitel hoidis eduseisu kodumeeskond Riia Zelli ning esmakordselt võttis Rapla ohjad enda kätte seisul 9:6 kui Tormi Niits tabas kaugviske. Esimene veerandaeg kulges võitluslikult ning eduseisu hoiti kordamööda. Suurt eduseisu ei õnnestunud kummalgi meeskonnal sisse teha. Veerandaja lõpuks juhtis Rapla 14:12.

Võitluslik ning skoorivaene mäng jätkus ka teisel veerandajal. Näiteks viskas Rapla esimese nelja minutiga ainult ühe punkti. Riia Zelli läks samal ajal küll juhtima, kuid paari minutiga püüdis Rapla nad taas kinni. Sarnaselt mängu algusele käis eduseis käest kätte. Lõpuminutitel olid kindlamad siiski lätlased ning esimese poolaja võitis Riia Zelli 36:30.

Kolmas veerandaeg algas kehvasti. Polnud veel mängitud ühte minutitki kui Zelli juhtis juba 42:30. Sealjuures tõi selle skoori tabloole endise Rapla mängija Ricards Vanagsi tabav vise. Rapla peatreeneril Brett Nõmmel ei jäänud üle muud kui võtta minutiline mõttepaus. Lätlaste eduseis oli siiski väga visa kahanema. Kahel korral jõudis Rapla küll nelja punkti kaugusele, kuid lähemale esialgu ei tuldud. Kolmanda veerandaja lõpus oli Riia Zelli eduseis 59:51.

Neljandal veerandajal pani Rapla sisse järgmise käigu. Kõigepealt jõuti viigini seisul 66:66 ja seejärel mindi juba 68:66 juhtima. Lõpuminutid kulgesid erakordselt tasavägiselt. Olles jäänud lühikeseks ajaks taas kaotusseisu jõudis Rapla taas viigini 73:73. Sel hetkel jäi mängida veel veidi vähem kui kaks minutit. 75:73 eduseisu seadis jalule Eric Hunteri täpne keskpositsioonivise. Mängida jäi siis veel 57 sekundit. Hunter tabas peale seda veel kolmese ja tegi seisuks 78:73. Riia Zelli võitles veel lõpuni, aga sealt enam tagasi tulla ei suudetud. Rapla võitis tulemusega 78:77.

Võit on seda väärtuslikum, et Riia Zelli asub Paf Eesti-Läti korvpalliliiga tabelis kuuendal ning Rapla kümnendal positsioonil. Selle võiduga sai jätku Rapla hea hoog, sest viimasest kuuest mängust on võidetud tervelt viis.

Avis Utilitas Rapla selge liider selles mängus oli mängujuht Eric Hunter, kes viskas 30 punkti. Sealjuures tabas ta neli kaugviset. Tormi Niits toetas omasid 13 punktiga ja võttis ka 10 lauapalli. Volodõmõr Shevchenko viskas Rapla poolelt 10 punkti. Riia Zelli resultatiivseim oli Ricards Vanags 17 punktiga.

Nagu öeldud, siis tegemist oli Rapla kaheteistkümnenda võiduga sel hooajal. Selle kõrval on tabelis ka viisteist kaotust, mis kokku annavad kümnenda positsiooni. Järgmise mängu peab Rapla laupäeva, 16. märtsil kui Sadolin spordihoones võõrustatakse Valmierat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare